CHP Genel Başkanlığına 177 oyla aday gösterilen Muharrem İnce, olağanüstü kurultayda partililere hitap etti.
Muharrem İnce rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'nu Ekmeleddin İhsanoğlu ile vuruyor. 'Bunu hazmedemiyorum' diyerek bağıran İnce, çok ağır bir üslup kullandı. 

Muharrem İnce CHP liderini yerden yere vurdukça Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüz ifadesi kameralara böyle yansıdı. 

chp-kurultayi-kemal-kiliçdaroğlu-.20140905114946.jpg
Muharrem İnce'nin konuşmasından satır başları şöyle:

CHP CENAZE EVİ GİBİ OLMAYACAK

Ben genel başkan olduğumda CHP Genel Merkezi'nin ışıkları sabaha kadar yanacak. 

Seçim akşamları genel merkezlerin önünü cenaze evine değil, bayram yerine döndürmek için buradayım.

Berkin'i yuhalatan adamı oradan indirmek için buradayı. Alevi şehidin cenazesine gitmeyen devlet erkanından hesap sormak için buradayım.

screen-shot-2014-09-05-at-11.43.22-am.png
Erdoğan'a Atatürk ve İsmet İnönü'ye iki ayyaş dememek için buradayım.

Uludere'de 12 yaşında çocuklar bombalanmasın diye buradayım. 

Arıtk genel başkanını ne zaman istifa edeceği tüzükte belli olacak. CHP'yi üst üste iki seçimde birinci olamazsan gideceksin. Biz ülkenin sorunlarını konuşuşacağız. 

Hiçbir genel başkan artık anlamlı oy kaybından söz edemeyecek gitmek için.

CHP AK PARTİ'NİN KAVGALARINDAN MEDET UMMAYACAK

Artık CHP, AKP'nin içindeki kavgalardan medet ummayacak. 

Biz bu toplumun sol değerlerle daha mutlu olacağına inanıyorum. CHP kendi kadrolarından bir aday bulamıyorsa yazıklar olsun. 

Beni CHP'li zannederler diye partiye gelmeyen birini başkente aday yapıyorsak yazıklar olsun.

Merkez zaten CHP'ye gelen arkadaşlara sesleniyorum. Laiklik konusunda, Atatürk konusunda hiçbir farkımız olmayan arkadaşlara sesleniyorum. Siz 1950'de ayrıldınız, sonra geri döndünüz, bu kadar.

CUMHURBAŞKANI ADAYINI TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİM

Bizim sorunumuz, bu değerleri benimsememiş, kendi partisini batırmış, kendi partisini başarıya ulaştıramamış insanları CHP'nin kurtarıcı olarak görmesidir...

Biz Yalova'dan sağcılaşmadan sağdan oy aldık. Bir butik kentte bunu başardık. Emin olun Türkiye'de de bunu başarabiliriz.

Cumhurbaşkanılığı seçiminde içime dert olan bir olayı anlatayım. Partimizin cumhurbaşkanı adayını televizyonda öğrendim. 

Ben Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adını duyduğumda yüzde yüz başarısızlık dedim. Tayyip erdoğna'ın karşısına çıkamayan birini nasıl cumhurbaşkanı adayı yapıyorsunuz.

ekran-resmi-1435-11-11-12.32.05-pm.png

KILIÇDAROĞLU, ERDOĞAN'A CUMHURBAŞKANLIĞINI HEDİYE ETTİ

Baktım ki aday oldu, yine kurtarabiliriz işi. MHP ile ilk turda çatı kurmayalım dedim. Bir muhafazakar, bir chp'nin dışındaki solun oy verecebilecği aday gösterelim dedim. Katılım yüzde 90 olur ve Erdoğan ilk turda kazanamazdı.

Ben isimi önermedim, ben matematik önerdim. Bir cumhuriyet düşmanının, Atatürk düşmanının... Çankaya'yı da yıkıyor... Hazmedemiyorum bu seçimi.

Sayın Kılıçrdaroğlu'nu çok severim, kendisiyle hiç sorunum yok. Onun ne kadar namuslu olduğundan hiç şüphem yok ama yanlış politikalarla Erdoğan'a cumhubaşkanlığını hediye etti. 

Türkiye'de bir zalim diktatörleşiyor. Recep Tayyip Erdoğan diktatörleşiyorsa direnmek haktır. Ben direnişi örgülenmek haktır. Ben balkonlarda konuşan faşist lideri meydanlarda sol olarak susturmak için varım.

Önce emek diyen, önce aş diyen bir partiyi yüksek sesle dillendirmek için buradadayım. Bu bozuk düzeni yıkmak için buradayım. Bu köprüden önce son çıkış. 2015 seçimlerinde AKP 367 milletvekili alırsa CHP'nin başında kimin olacağının önemi kalmaycak.

(Muharrem İnce'nin konuşması Başbakan Kemal sloganlarıyla bölündü...)

Bana Başbakan Kemal diye bağırmanın anlamı yok, sokağa bakın, insanlar öyle bağırıyor mu?

KÜRT SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ!

Kürt sorununu, Alevi sorunun solla çözeceğiz. Afeedersiniz bana Ermeni diyen bir kafa bu sorunları çözemez. Biz hak talebinin kimden geldiğine bakmayacağız, evrensel hukuka, vicdana uygun mu buna bakacağız.

Beraber yaşayacaksak Diyarbakır'da ayrı Edirne'de ayrı hukuk olmaz. Anadilleri tanımalı, etkileme ve etkilenmeliyiz. Alevilerin zorunlu din dersine karşı tavırlarını anlamak için Alevi olmak gerekmez. Benim genel başkanlığımda Aleviliğin tanımını devlet yapamayacak. 

Hakkari meydanında ne söylüyorsak, Alsancak'ta onu söyleyeceğiz.

Fişleme belgelerinin hepsini başbakan olunca Taksim Meydanı'nda yakacağım.

İlk işimiz AKP'nin yönettiği Dışişlere Bakanlığı'nın hazırladığı notları CHP'de okutmayacağız. O eksenden çıkaracağız. 

Dünyada telefonları değil, sözü dinlenen bir başbakan olması için buradayız. 

ekran-resmi-1435-11-11-12.39.42-pm.png