Bu baskın kurultayın seyirci almadan, partili almadan milletten kaçarak bir sinema salonu gibi bir salonda kurultay yapılmasını da sizler gibi ben de anlıyorum" diye konuştu.CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, TBMM'de yaptığı basın açıklamasında, CHP Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini ve 6-7 Eylül'deki olağanüstü  kurultayda CHP Genel Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. CHP yönetimini eleştiren İnce, "Bugün itibariyle yasal bir zorunluluk olmamasına rağmen CHP Grup Başkanvekilliği görevimden istifa ettim. Az önce dilekçemi gönderdim. Sayın Genel Başkanı da arayarak görevi iade ettiğimi söyledim. Niçin bıraktığımı biliyorsunuz" dedi.  İnce'nin sözleri şöyle:
 
KURULTAY HALKA KAPATILDI
 
-Çözüm için Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı vardır ancak mevcut yönetimin bu noktada çözümü yoktur. CHP çözüm ve umut olmaktan uzaktır.
 
-Bu baskın kurultayın, içeride seyirci olmadan, milletten kaçarak bir kurultay yapılmasını anlıyorum. Millet olmayan, sinema salonu gibi salonda kurultay yapılmasını sizler gibi anlıyorum. Bunun için aday oluyorum. CHP kurultayları, Türkiye'nin sorunlarını konuşma, geleceğine yön verme kurultaylarıdır. CHP kurultayları halka kapatılmış kurultaylar değildir. Sayın Genel Başkan, belediye başkanlarını, milletvekillerini, cumhurbaşkanı adayını belirledi. Tek başına belirledi. Şimdi de blok listeyi çok özlediklerini görüyorum.
 
-Tabii ki ne için bıraktığımı biliyorsunuz. Kurultayımızın tarihi belli oldu, genel başkanlığa aday olacağım. Ancak bu açıklamayı partimde ayrıntılı biçimde yapabilirim fakat grup başkanvekili olarak son kez Meclis’te yapınca adaylığımı açıklamış olacağım. Ayrıntılı açıklamayı partimde yapacağım.
 
BİRİNCİ PARTİ YAPAMAYAN GİDER
 
Beni seçerseniz ilk işim tüzüğü değiştirmek olacak. Partide demokrasi olacak, genel başkanın yüzde 15 kontenjanı olmayacak; siyasi partiler yasasındaki yüzde 5 kontenjanı kullanacağım, parti içi bütün seçimler yargıç gözetiminde yapılacak. Partili hiçbir üye genel merkez binasında adaylık için beklemeyecek. Bütün adaylıklar üye bazında belirleneceği için partili sandığa tıpış tıpış değil koşa koşa gidecek.
 
Güçlü genel sekreterlik makanımı yeniden oluşturacağım. Genel başkan olursam, ‘yerel ya da genel ilk iki seçimde partiyi birinci yapamayan genel başkan istifa etmiş sayılır’ hükmünü koyacağız. Koltuğa yapışıp kalmak olmayacak..."
 
BEN KAZANACAĞIM
 
-Ben kazanacağıma inanıyorum. İnsanların bir umutsuzluk içinde olduğunu düşünüyorum. Siz bakmayın şuradan şu kadar il başkanı, delege destek açıklaması yaptı diye. Bunlar olağan şeylerdir. Aslolan insanların vicdanıdır.