İstanbul Emniyeti'nde paralel şebekenin operasyon üssü olarak kullandığı İstihbarat Şube'ye geçmişte alınan İsrail yapımı cihazlarla ilgili MİT'ten uyarı geldi: 'Bu cihazlarla yapılan dinlemelerin bir kopyası İsrail'e aktarıldı. Cihaz alımının ardından çok sayıda personel tasfiye edildi. Geniş bir araştırma gerekiyor' 
Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Paralel yapılanmanın istihbarat ve operasyon üssü olarak kullandığı Emniyet İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubeleri'ndeki ihaneti MİT deşifre ederek yetkilileri uyardı. 17 ve 25 Aralık darbe girişimlerinin ardından emniyette yapılan kapsamlı görev değişikliklerinin ardından yeni göreve gelen yetkililere bilgi notları gönderen MİT, 2003 yılından itibaren gelişmiş teknik cihazlarla yapılan dinlemelerin bir kopyasının İsrail'e aktarıldığını vurguladı. 

ÇOK GENİŞ ARAŞTIRILMALI 

MİT'in emniyete gönderdiği bilgi notlarından birini Yeni Şafak ele geçirdi. Emniyetteki telekulak komplosunun 2003 yılında başladığını vurgulayan MİT, bu tarihte İsrail'den getirilen ve İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde kurulumu yapılan dinleme cihazlarının komploda kullanıldığını vurguladı. Notta şu ifadeler yer aldı: 'Dinleme cihazlarının kurulumu sonrası orada görevli birçok görevlinin tasfiye edilerek yeni personelin getirildiği, 2003 yılından günümüze kadar yapılan dinlemelerin bir kopyasının teknolojik olarak İsrail devletine aktarıldığı, bu konuda çok geniş bir araştırma yapılması gerektiği yönünde bilgiler alınmıştır.' 

İLERİ TEKNOLOJİYE SAHİP 

İsrail'den alınan ve İstanbul İstihbarat Şube tarafından kurulumu yapılan cihazlardan birinin ileri teknoloji ürünü ortam dinleme sistemi olduğu belirtiliyor. Lazer alıcı-lazer verici cihazlar da bu dönemde şubede kullanılmaya başlandı. Ayrıca çevredeki telefonlara yönelik 'pasif dinleme' yapan sistemle elde edilen verilerin de İsrail'e aktarıldığı iddialar arasında. 
Casusluk davası yolda 

İstanbul Emniyeti'ndeki paralel yapıya yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen 'casusluk' soruşturması ise devam ediyor. Emniyet arşivinde yer alması gereken belgelerin şube dışına çıkarıldığının ve bu yöntemle casusluk yapıldığının ortaya çıkmasıyla başlatılan soruşturmada çok sayıda polisin açığa alındığı öğrenildi. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde 1'i emniyet amiri olmak üzere 2, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'de ise 7 polis açığa alındı. Çok yönlü olarak sürdürülen soruşturmanın sonunda casusluk davası açılabileceği belirtiliyor.