Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 15 Temmuz darbe gecesi general Semih Terzi'yi öldürdükten sonra şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir'in Niğde'nin Bor İlçesi'ndeki mezarını ziyaret edip, adının verildiği parkın açılışını yaptı.
Bakan Işık, bugüne kadar FETÖ ile irtibatlı olan 3 bin 939 personelin TSK'dan ihraç edildiğini söyledi, "Musul gibi tarihi bağlarımız olan bir şehrin demografik yapısının değiştirilmesine Türkiye'nin kayıtsız kalmasını kimse beklemesin" dedi.

Işık, şehit Ömer Halisdemir'in mezarının bulunduğu Niğde'nin Bor İlçesi'ne bağlı Çukurkuyu Beldesi'ne askeri helikopterle gelişinde Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Niğde Belediye Başkanı AK Partili Faruk Akdoğan tarafından karşılandı. Bakan Işık, Halisdemir'in kabrinin bulunduğu mezarlığa geçti. Halisdemir için dua eden Işık, daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesince beldede yaptırılan Şehit Ömer Halisdemir Parkı'nın açılışı yaptı.

Konuşmasında, bugüne kadar 3 bin 939 personelin FETÖ ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle TSK'dan ihraç edildiğini söyledi. 540 personelin ise açığa alındığını belirten Bakan Işık, " Bu mücadele sadece TSK'da değil devletin tüm kurumlarında devam edecek. Bataklığı kurutacağız, bunda kararlıyız. Özellikle bazı siyasiler son dönemde mağdur edebiyatı yaparak FETÖ ile mücadeleyi sulandırmak ve hızını kesmek istiyorlar. Bu mücadeleyi sulandırmak bu ülkenin dününe de bugününe de, yarınına da ihanettir. Onun için herkesin aklını başına toplaması lazım.Su uyur düşman uyumaz, bu hainler fırsatını bulursa tekrar aynı şeye girişmekten çekinmeyecek" dedi.