Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan toplantı, 6 saat 15 dakika sürdü.

MGK sonrası yazılı açıklama geldi:

''Terör bertaraf edileme kadar mücadele sürecek. Terör eylemleri hak ve özgürlük mücadelesi değildir. Belçika ve Türkiye saldırılarında aynı yöntem kullanıldı. Terör, din dil ve ırk ayrımı yapmadan tehdit oluşturuyor.

Suriye müzakerelerinde terörist grupların dikkate alınmaması gerektiği ve meşruiyeti olmayan yapıların tek taraflı tasarruflarının hiçbir geçerliliğinin olamayacağı yönündeki kararlılığımızın altı çizilmiştir. Ayrıca mülteci ve göç meselesinin Suriye içinde çözüme kavuşturulması maksadıyla ülkemizce gündeme getirilen Avrupa Birliğinin de siyasi desteğini haiz önerilerin bir an önce hayata geçirilmesinin önemi üzerinde durulmuştur.

Türkiye'nin, çözüm için ısrarla önerdiği terörden arındırılmış güvenli bölge ve uçuşa yasak bölge uygulamasının hayata geçirilmesinin ne kadar haklı ve önemli bir teklif olduğunun, sorunun çözümünde oynayacağı rolün, yaşanan hadiselerin neticesinde bir kez daha anlaşıldığı ifade edilmiştir.''