İstanbul Acıbadem'de bu sabah saatlerinde bir metrobüs, yoldan çıkarak D-100 karayoluna daldı ve birçok aracı altına aldı. Henüz olayın şokunu atlatmaya çalışırken bir de olayın bir yolcunun metrobüs şoförünü darp etmesi sonucu gerçekleştiğini öğrendik. Olaya tanık olan Sözlük yazarı ''etrak'' kaza anını şu sözlerle anlattı:
'KAPIYI NASIL AÇMAZSIN' TARTIŞMASI
"Kazayı yapan metrobüsteydim. Elim ayağım titrediği icin ancak yazacak kadar kendime geldim.
Yoldan Çıkan Metrobüs Araçları Ezdi! İşte Dehşet Kareler!
Fotogaleri: Yoldan Çıkan Metrobüs Araçları Ezdi! İşte Dehşet Kareler!Körüğün hemen önünde yola ters oturuyordum. Acıbadem durağına geldigimizde bizim metrobüs durdugunda ön yarısı durakta iken arkası ise durağa girememişti. Ön kapıda duran bir yolcu şoföre 'Niye kapıyı açmıyorsun' dedi. Şoför önce cevap bile vermedi ama yolcu 'Açsana kapıyı' diye yüksek sesle söyleyince şoför 'Açmıyorum' dedi. Yolcu 'Nasıl açmazsın' deyince şoför 'İstedigim yerde açarım sana ne' dedi ve bunun üzerine yolcu şoförün üstüne yürüdü. Şoför ayağa kalktı, tam kavga çıkacakken yolcular araya girip ikisini de sakinleştirdi.

"YOLCU BAĞIRARAK ŞOFÖRE SALDIRDI"
Bu arada öndeki metrobüsler durağı boşaltınca bizim metrobüs ilerleyerek durağa girdi ve bütün kapılar açıldı. Şoförle tartışan yolcu gerilimden dolayı inmeyi unuttu veya vazgeçti. Tam kapılar kapanıp hareket edince 3-5 saniye sonra yolcu bağırarak şoföre saldırdı ve büyük bir gürültü ve sarsıntıyla metrobüs yan yola geçti ve o an çok uzun gelen bir süre sonunda bir yere çarpıp durdu.
"HERKES SAVRULUP YERE DÜŞTÜ, ÇIĞLIKLAR YÜKSELİYORDU"
Herkes savrulmus, yerlere düşmüş ve çığlık çığlığa bağırıyorlardı. Kapılar güçlükle açıldı ve metrobüsün altına aldığı bir arabanın bagaji üzerinden atlayarak indik.

ÖZET: KAZANIN OLUŞ SEBEPLERİ
1- Metrobüs tam durağa girmeden kapıların açılmadığını bilmeyen bir yolcu,
2- Sabah sabah yolcuya durumu izah etmeye üşenen ve üstelik ukalaca 'İstedigim yerde açarım" diyebilen bir soför.
Bu kadar mı her an çıldırmaya hazır bir milletiz?
Bundan daha özeti olamaz. İki delinin canını yaktığı onlarca kişi. Şu ana kadar ölüm haberi gelmedigine seviniyorum. Dilerim gelmez de."