Ankara parçalı ve çok bulutlu 8 derece, İstanbul parçalı ve çok bulutlu 5 derece, İzmir parçalı ve az bulutlu 17 derece olacak.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz kuzey ve doğu kesimlerinde görülecek yağışların; Muş, Bingöl, Bitlis, Siirt, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, Doğu Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzeyi ile Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Muş, Bingöl, Bitlis, Siirt, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, sel, lokal su baskını, yıldırım, dolu, hortum vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek ve eğimli kesimlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı, doğu kesimlerinin çok bulutlu, sabah saatlerinde Hatay çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Sivas ve Kayseri çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, kıyıları ile sabah saatlerinde Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, iç kesimlerin yükseklerinde sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzey ve batı yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Bölge genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; genellikle yağmur, Doğu Karadenizin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere, Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzey ve batı yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz bölümünün iç kesimlerinin yüksek ve eğimli kesimlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur olmak üzere, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunun yüksek ve eğimli kesimlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.