Yapılan yazılı açıklamada yağışların; bugün İç Anadolu'nun batısında yerel kuvvetli, gece saatlerinde ve yarın İç Anadolu'nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Afyonkarahisar, Kütahya, Aksaray, Kırşehir çevrelerinde kuvvetli, Samsun, Ordu ve Düzce çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklendiği belirtildi.

Meteoroloji, gökgürültülü sağanak yağış şeklinde meydana gelmesi beklenen yağışlar nedeni ile su baskını, ani sel, sel, yıldırım, dolu, kuvvetli rüzgar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun batısı, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Afyonkarahisar, Kütahya, Isparta, Aksaray, Sivas, Kırşehir, Erzurum, Bitlis, Bingöl, Muş, Şırnak, Siirt ile Van ve Hakkarin'nin batısında kuvvetli (21-50 kg/m2), Düzce, Sakarya, Bolu, Samsun, Ordu, Osmaniye, Adana'nın Ceyhan ve Yumurtalık, Hatay'ın Dörtyol ve Erzin ile Kahramanmraş'ın Andırın ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) ve yer yer şiddetli (76-100 kg/m2) olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, heyelan, ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Marmara, Kıyı Ege, Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Akdeniz'de kuzey, Doğu Akdeniz kıyıları, Doğu Karadeniz'in doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güneybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/s), Marmara ve Kıyı Ege'de yer yer kısa süreli fırtına (60-80 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar, direk devrilmesi, hortum riski vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu, Balıkesir, Kırklareli'nin kıyı kesimi ile Tekirdağ'ın doğusunun aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde bölgenin doğu kesimleri ile Balıkesir'in kuzeydoğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2), Sakarya çevrelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) ve yer yer şiddetli (76-100 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) ve yer yer kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Afyonkarahisar ile Kütahya çevrelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) ve yer yer kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Çok bulutlu, Batı Akdeniz kıyıları dışında bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Akdeniz'de kuvvetli (21-50 kg/m2), Osmaniye, Adana'nın Ceyhan ve Yumurtalık, Hatay'ın Dörtyol ve Erzin ile Kahramanmraş'ın Andırın ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) ve yer yer şiddetli (76-100 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın; doğu kıyılarında güneybatı, zamanla Antalya çevrelerinde kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin batısı ile Aksaray, Kırşehir ve Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın; sabah saatlerinde bölgenin kuzeybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölge genelinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2), Düzce ve Bolu çevrelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) ve yer yer şiddetli (76-100 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu, Sinop çevrelerinde kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin batı kesimleri, Erzurum, Bitlis, Bingöl, Muş, Şırnak ile Van ve Hakkari'nin batı kesimlerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın; güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

GÜNEY DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde bölgenin batısı ile Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın; güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.