Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin büyük bir bölümünde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Marmara ve Akdeniz bölge geneli, Kütahya, Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Muğla, Eskişehir ile İzmir ve Aydın'ın doğu kesimlerinde, Tunceli, Bingöl, Muş, Malatya, Elazığ, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli, Antalya ve Mersin çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.
DETAYLI HAVA DURUMU

HAVA SICAKLIĞI: Batı ve güneydoğu kesimlerde 3 ila 8 derece azalacağı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney, Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; Marmara, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Akdeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun iç ve batı kesimleri ile bu akşam saatlerinde Güneydoğu Anadolu'da kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara ve Akdeniz bölge geneli, Kütahya, Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Muğla, Eskişehir, İzmir ve Aydın'ın doğu kesimlerinde, Tunceli, Bingöl, Muş, Malatya, Elazığ, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli, Antalya ve Mersin çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, dolu, ulaşımda akşamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Akdeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun iç ve batı kesimlerinde güney yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

BÖLGELERİMİZDE HAVA 

MARMARA: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah ve öğle saatlerinde doğusunda, akşam saatlerinde batısında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. 

EGE: Çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların iç kesimlerinde ve Muğla çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 

AKDENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölge genelinde kuvvetli; Antalya ve Mersin çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın kıyı kesimlerinde güney yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatısı ile Konya ve Sivas çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde Eskişehir çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve doğu kesimlerinde güney yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/sa) esmesi bekleniyor. 

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Amasya ve Çorum çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Muş çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın iç ve batı kesimlerinde güney yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/sa) eseceği tahmin ediliyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde akşam saatlerine kadar yer yer kuvvetli olması bekleniyor.