Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların devam edeceğini ve su baskınları olabileceğini belirterek Edirne, Kırklareli, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Mersin, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Adıyaman, Çorum, Amasya, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Kars, Ardahan, Giresun, Artvin, Sivas ve Erzincan illerine dikkatli olunması konusunda uyarı yaptı.
21 İLE YAĞIŞ UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Edirne, Kırklareli, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Mersin'in iç kesimleri, Ankara'nın kuzey ve doğusu, Çankırı, Kırıkkale ve Adıyaman çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek.

Yağışların; öğle saatlerinde Çorum, Amasya, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Kars, Ardahan ile Giresun ve Artvin'in iç kesimleri, Sivas'ın kuzeydoğusu ve Erzincan'ın kuzey çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığının, batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında, batı kesimlerde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR KUVVETLİ ESECEK

Rüzgarın, genellikle Akdeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun doğusu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.