Mersin'de Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi, bakım onarım ve temizlik işlerinde çalışmak isteyenler sabah erken saatlerde İŞKUR'a geldi.
İş bulmak umuduyla kucağında çocukları ile gelenlerin de bulunduğu kuyruk yaklaşık bir kilometreyi buldu.
İŞSİZLİK RAKAMLARI AÇIKLANDI
Binlerce kişinin oluşturduğu kuyrukta zaman zaman da sıra bekleyenler ve kurum görevlileri arasında gergin anlar yaşandı.
3 gün sürecek başvurunun ardından uygun görülen 574 işsiz, eğitim- öğretim sezonu boyunca asgari ücretle çalışmak üzere, il genelindeki Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullara yerleştirilecek.
Kucağında çocuğu ile sıra bekleyen 40 yaşında 2 çocuk babası Ahmet Öksüz, işsiz olması nedeni ile TYP'den yararlanarak ailesinin geçimini sağlamak istediğini dile getirerek, sıra beklerken kucağında çocuğu ile perişan olduğunu söyledi.
2 çocuk babası 30 yaşındaki Nezif Güzel ise uzun bayram tatili nedeni ile büyük bir yığılma yaşandığını ifade ederek, "Hepimiz İŞKUR kapısında rezil oluyoruz. Burada bize yardımcı olacak bir personel yok. Başvurunun ilk günü olması nedeni ile büyük bir yoğunluk oldu" diye konuştu.