Almanya Başbakanı Angela Merkel, Sultanahmet'teki saldırının, teröre karşı hep birlikte karşı koyulması gerektiğini gösterdiğini söyledi.
 
Angela Merkel, Cezayir Başbakanı Abdülmelik Sellal ile düzenlenen ortak basın toplantısında, İstanbul’daki saldırıyla ilgili henüz failler ve kurbanlar konusunda tüm bilgilere sahip olmadığını ancak orada Almanlardan oluşan bir turist grubunun bulunmasından dolayı hayatını kaybedenler ve yararlılar arasında Almanların olacağı endişesi taşıdığını belirtti. 
 
Almanya Şansölyesi, hayatını kaybedenlerin yakınlarının yanında olduklarını ifade ederek ölenler için taziyelerini dile getirdi.
 
"Terörizme karşı birlikte durulmalı"
 
Uluslararası terörün bugün İstanbul'da daha önce de Paris'te, Tunus'ta ve Ankara'da insan onurunu hiçe sayan canavar yüzünü yine gösterdiğine işaret eden Merkel, terörizme karşı birlikte durmanın zorunluluğunun burada tekrar ortaya çıktığını kaydetti.
 
Merkel, bugün yas tuttuklarını ancak terörizmle mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.
 
Cezayir Başbakanı Abdulmelik Sellal da Sultanahmet'teki saldırıyı kınayarak terörizme karşı birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
 
Steinmeier: Almanya Türkiye'nin yanında
 
Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier de saldırıyı sert bir dille kınadı.
 
Steinmeier, Almanya'nın Türkiye'nin yanında olduğunun altını çizerek, Dışişleri Bakanlığında kriz masası kurduklarını, İstanbul'daki başkonsolosluk ve Ankara'daki büyükelçilikleri aracılığıyla Türk makamlarıyla yakın iletişim halinde olduklarını ifade etti.