Gazeteci yazar Elif Çakır, Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu hakkında suç duyurusunda bulundu. Gazeteci yazar Elif Çakır, Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu hakkında, kendisine hakaret ettiği iddiasıyla daha önce suç duyurusunda bulunduğunu hatırlattı. Baransu'nun söz konusu suç duyurusu metninin ilk sayfasını, dün twitter üzerinden yayınladığını ifade eden Çakır, metinde TC kimlik numarası ile adres bilgilerinin yer aldığını kaydetti.

Bu nedenle Baransu hakkında yeni bir suç duyurusunda daha bulunacağını bildiren Çakır, "Bu yaptığı nedeniyle can güvenliğim kalmadı. Suç duyurusunda bulunacağım. Çünkü bu aleni bir suç. Daha acı olanı buna Türkiye'de gazetecilerin yaşam özgürlüğü, fikir özgürlüğü diyen herkes maalesef dün bu hadise karşısında sessiz kaldı. 'Eli bavullu arkadaşı', kınamadılar bile" diye konuştu.

Can güvenliğinin kalmadığını belirten Çakır, "Can güvenliğim kalmadı ve evime giremiyorum. Twitter üzerinden 'Evini biliyoruz' mesajları geliyor. Dün akşamdan bu yana evime giremedim. Hala giremiyorum. Ev arıyorum. Benim bütün hayatımı mahvetti, düzenimi bozdu. İçişleri Bakanlığından koruma talep edeceğim.Ne hikmetse bu kadar gazetecilere ilişkin kuruluşların yanı sıra paralel yapı dediğimiz yapının kurumlarından hiçbirinden 'Bizimle alakası yoktur, bu yaptığı kötü bir şeydir' diye hiçbir şekilde tepki vermediler" ifadelerini kullandı.

DEMOKRASİ ÖZGÜRLÜKLERİMİZ TEHDİT ALTINDA

İstanbul merkezli operasyonun yapıldığı 17 Aralık'tan bu yana Türkiye'nin bir süreçten geçtiğini ifade eden Çakır, şöyle konuştu:

"Uzunca zamandır, Türkiye bir süreçten geçiyor. Aslında bu mesele ne sadece Erdoğan'ın ne partisinin ne de Erdoğan'ı sevenlerin meselesi. 'Parelel yapı' dediğimiz yapı, demokrasiyi ciddi ve benzersiz şekilde tehdit ediyor. Demokrasi özgürlüklerimiz tehdit altında. Demokrasinin tehdit altında olması demek Türkiye'nin ve bütün herkesin tehdit altında olması demektir. Düne kadar bu yapının mağduru olanlar maalesef buna tepki vermesi veya bundan endişe duymak yerine canları pahasına bu yapının yanında olarak buna alkış tutmaya çalışıyorlar."