Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili olarak ABD'ye giden AK Parti heyeti İstanbul'a döndü.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker özetle şunları söyledi: "Bunlar kara para aklamadan tutun yasadışı dinlemelere, şantajlara varıncaya kadar birçko suç ile ilgili bakanlıklarımız araştırıyor.
Hazırlanan ayrıntılı iddianameler var onlar da teslim edilecek. Bütün görüştüğümüz muhattaplara yazılı görsel meteryallerle bilgileri sunduk. Bu bi kamuoyu oluşturması çabasıdır. Umarım milletimiz açısından hayırlı olur.

LOBİ ŞİRKETLERİYLE ÇALIŞMIŞ
Biz terör örgütü ile ilgili bilgileri, dökümanları teslim ettik. Bizim aldığımız tepki şu, herkes istisnasız olarak o görüşmeden memnun kaldığını söylüyor. Biz şunu çıkardık, bunların zihninde onlara verilmiş başka bilgiler vardı.

TÜRKİYE'YE KARŞI ÇOK PROFELYONELCE ÇALIŞMIŞ
FETÖ, 15 Temmuz öncesinde algı operasyonu yaratmak ve uluslararası platformda Türkiye'yi zayıflatmak maksadıyla, Türkiye'nin tezlerini çürütmek maksadıyla çok profesyonelce, lobi şirketleri aracılığıyla orada (ABD) kamuoyu çalışmaları yapmış.Bunu biliyoruz. Görüşmelerimizde de bunun etkilerini yer yer gördük. FETÖ terör örgütü oradan talimatlar ve tehditler yağdırmaya devam etmektedir."