AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, kendilerine “hırsız” diyen bütün muhalefet milletvekillerine 320 AK Parti milletvekilinin dava açacağını söyledi.
 
TBMM Genel Kurulu’nun dünkü görüşmelerine “hırsız” sözleri damgasını vurdu. Son bir haftadır muhalefet milletvekillerinin kendilerine fon halinde sürekli “hırsız var”, “hırsız geliyor”, “hırsızlar” gibi ifadeler kullandıklarını belirten Satır, tüm Ak Parti milletvekilleri olarak tek tek kişiler hakkında dava açacaklarını kaydetti. Satır, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada şunları söyledi:
 
SIRÇA KÖŞKTEN GELMEDİK
 
“Şunu bilmenizi isteriz ki gerek bireysel olarak açacağımız davalarda gerek grup olarak ortak hareketle, bu tip ifadelerde bulunan değerli milletvekillerine, grup başkanvekilleriyle gerek hukuki zeminde gerek siyasi alanda halkımıza şikâyet ederek mücadele edeceğiz. Bizler buraya sırça köşklerden gelen milletvekilleri değiliz. Hepimiz dişimizle tırnağımızla çalışarak emeğimizle buraya geldik. Ne onurumuzu size yediririz, ne ezdiririz, ne grubumuzu size ezdiririz.
 
BİZ HIRSIZA HIRSIZ DEDİK
 
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de Satır’ın sözlerine şu yanıtı verdi:
 
“Yatak odasında kasalar çıkmış, ayakkabı kutusunda dolarlar çıkmış. Bir telaş içindesiniz. Kaba kuvvetle bunu kapatmak istiyorsunuz. Bir düşünceyi, yolsuzluğu, rüşveti, hukuksuzluğu yumrukla kapatamazsınız. İnsanlar bunu anlatacak, bunu söyleyecek. Biz susmayacağız, bunu anlatacağız. Kanunlar yaparak kendinizi sağlama alacağınızı düşünmeyin. Biz hepinize, size ‘hırsız’ demedik, biz hırsıza ‘hırsız’ dedik, biz hırsıza ‘hırsız’ dedik.”
 
BOĞAZIMDAN HARAM GEÇMEDİ
 
Satır, gazetecilerle sohbetinde ise “Hepimizi zan altında bırakıyorlar. Babam memur çocuğu, boğazımdan tek haram lokma geçmedi. Hala kredi kartı ödeyemeyen arkadaşlarımız var. Bundan sonra bize hırsız diyen herkesle ilgili birer birer dava açacağız” tepkisini gösterdi.