İstanbul'da Esenler Atışalanı Ortaokulu'nda düzenlenen törenle 2016-2017 eğitim-öğretim yılı açılışı yapıldı. Törene, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bilgili, törende yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın dün "Nesil yetiştirmek, medeniyet inşa etmektir" şeklinde bir mesaj yayımladığını hatırlatarak, MEB'in amacının da nesil yetiştirmek ve medeniyet inşa etmek olduğunu söyledi.

"ÖĞRENCİLERİMİZİN MUTLULUĞUNU NASIL İNŞA EDECEĞİZ"
Bunun için de öğrencilerin mutluluğunu esas aldıklarını anlatan Bilgili, "Öğrencilerimizin mutluluğunu nasıl inşa edeceğiz? Başta öğretmenlerimizle, sonra velilerimizle sonra eğitim ortamı dediğimiz okul ortamlarımızda hep birlikte onların iyi yetişmesi, vatanına milletine bağlı fedakar nesil olarak yetiştirmelerini sağlamaya çalışacağız. 15 Temmuz sosyolojik olarak bu ülkede yaşayan insanların zihninde millet ve devlet olmanın, vatan sevmenin, vatan müdafaasının ne anlama geldiğini bir kez daha pekiştirdi. Biz de Milli Eğitim Bakanlığı olarak öğrencilerimize vatanın ne demek olduğunu, barışın, özgürlüğün ne demek olduğunu ve bunların kutsal değerler olduğunu öğretiyoruz. 15 Temmuz'dan sonra bu değerleri korumak için gerekirse canımızı feda edebilmeyi de öğretmeye çalışıyoruz. İşte bu hafta tüm Türkiye'de 15 Temmuz ruhunu yaşatmak için bir haftalık program hazırlandı ve öğrencilerimiz 15 Temmuz ruhunu bizatihi öğrenmeye ve yaşamaya çalışacak." diye konuştu.

"BİZ BU TOPRAKLAR İÇİN BEDEL ÖDEDİK"
İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta da öğretmenlere bazı önerilerde bulunarak, öğrencileri koruyup kollamalarını istedi.
Usta, öğrencilere de ideal ve hedeflerinin olmasını gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Eğer idealiniz veya iddianız yoksa, fırsatın nereden geldiği, rüzgarın nereden estiğinin çok da bir önemi yok. Türkiye artık 21. yüzyılda rol model bir ülke. Uydu olan bir ülke değil, etrafına uydular takan bir ülke. Dolayısıyla sizin çok iddialı olmanız gerekiyor. İddianız ve hedefleriniz olsun. Türkiye'yi ileriye taşıyacak sizlersiniz. Biz bu topraklar için 1071'den beri bedel ödüyoruz, 15 Temmuz'da da ödedik bundan sonra da ödemeye devam edeceğiz. Dolayısıyla biz bu topraklara vatan diyoruz. Bizim için bu vatan toprağı kutsaldır."

KILIÇDAROĞLU'NUN TIPATIP AYNISI
Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili'nin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na benzerliği dikkatlerden kaçmadı. Bilgili'ye bakan bir daha baktı.