Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırmaları Merkezi Tekirdağ'da deprem olduğunu duyurdu.

Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırmaları Merkezi sabah saat 06:13 Tekirdağ'da deprem olduğunu duyurdu.
4.7 ŞİDDETİNDE 

Depremin Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi açıklarında meydana geldiği bildirildi. Deprem istanbul'da da hissedildi. Depremin 4.7 şiddetinde olduğu bildirildi.
İKİNCİ DEPREM 

4.7'lik depremin ardından saat 06:21'de ikinci bir deprem meydana geldi şiddeti 4.0 olarak ölçüldüğü bildirildi. İkinci depreminde Marmara Ereğlisi açıklarında olduğu kaydedildi.DEPREM BEKLENİYOR

Uluslararası Jeofizik Kurultayı için Antalya'da bulunan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesi açıklarında meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremle ilgili yazılı açıklama yaptı. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Dünkü tartışmalarda ortak kanı Kuzey Marmara'nın batı kolu olan Marmara Ereğlisi'nin gerginliğinin Sivriada koluna göre daha da arttırmış olmasıydı. Ötesi, jeofizik belirtilerin sanki Gölcük depremi öncesindeki belirtileri andırmasıydı. Bu bilimsel tartışmayı ince eleyip sık dokuyarak, ayrıca titizlikle tartarak aramızda sürdürdük. Derken, bugün 27 Kasım 2013 sabahında 06.13'de Marmara Ereğlisi deniz içinde, M=4,7 büyüklüğünde bir küçük deprem oldu. Ardından bir deprem de M=4,0 büyüklüğünde yakın yerde 06.21'de oldu. Bu alıştırma depremlerin odak konumu, tıpı tıpına M=7,0 ile 7,2 büyüklüğünde deprem beklediğim gevrek granit katmanı içinde, d=7 ile 10 km derinde oldu. Granit katmanı oldukça gevrek, ayrıca kırılgan" dedi.
"BÜYÜK DEPREMİN AYAK SESLERİ"

Prof. Dr. Okan Tüysüz de, bu depremi "Bugünkü depremin işaret ettiği önemli bir şey, fayın aktif olduğu ve önemli bir deprem üretme potansiyeline sahip olduğudur. Büyük bir depremin ayak seslerini veya öncülerini duyuyoruz gibi ama ne kadar zaman sonraki depremin habercisidir bunu bilemeyiz" şeklinde değerlendirdi.