Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, dünkü önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Mardin'in Nusaybin ilçesinde düzenlenen operasyonlarda 4 terörist etkisiz hale getirildi. Böylece operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 302 oldu. Nusaybin'de 9 el yapımı patlayıcı imha edilirken, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 674'e çıktı.Şırnak'ta devam eden operasyonlarda 6 terörist etkisiz hale getirildi. İlçede, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 266 oldu. El yapımı patlayıcı yapımında kullanılan bir imalathanede bulunan 32 el yapımı patlayıcıyla, operasyon sahasında farklı yerlerde tespit edilen 25 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 813'e ulaştı.

Diyarbakır'ın Lice ve Kocaköy ilçelerinde, güvenlik güçlerince düzenlenen yol araması sırasında, üç farklı yerde tespit edilen, bir ton amonyum nitrat ve tüplerle güçlendirilmiş bir el yapımı patlayıcı, 100 kilogram amonyum nitrat ve tüplerle güçlendirilmiş bir el yapımı patlayıcı ile 120 kilogram amonyum nitratla güçlendirilmiş bir el yapımı patlayıcı olmak üzere toplam üç ayrı el yapımı patlayıcı imha edildi.

Diyarbakır-Silvan kara yolunu ulaşıma kapatan bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce, sivil bir kamyonet gasbedildi.
GAZİANTEP'TE 3 DAEŞ'Lİ YAKALANDI

Kilis'in Elbeyli ilçesinde, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan terör örgütü DAEŞ mensubu 3 terörist yakalanarak gözaltına alındı.

Mardin'in Dargeçit ilçesinde ise bölücü terör örgütü ile irtibatta olduğu tespit edilen 6 işbirlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık edenlere yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, Şırnak'ta 4, Van'da 2, Mardin ve Mersin'de birer olmak üzere toplam 8 işbirlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alındı.