Mardin’in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK’nın yola döşediği el yapımı patlayıcının patlamasıyla şehit düşen Jandarma Özel Harekat Uzman Çavuş Gökhan Bayraktar’ın acı haberi, dün İzmir’in Menderes ilçesinde yaşayan ailesine verildi.

Operasyon sırasında teröristlerce önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu 3 asker arkadaşı ile birlikte şehit düşen 23 yaşındaki Gökhan Bayraktar’ın annesi Filiz Bayraktar, babası Necaattin Bayraktar ve erkek kardeşi Okan Bayraktar acı haberle büyük üzüntü yaşadı. Şehidin cenazesi, öğleden sonra hava yoluyla İzmir’e getirildi. Şehidin cenazesi önce evine ardından cenaze namazı için Menderes Görece Göçmen Konutları Camisine getirildi. Cenazeye şehidin annesi Filiz, babası Necaattin ve kardeşi Okan, dedesi Emin, babaannesi Şükriye Bayraktar, yakınları, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordu Komutanı Abdullah Recep, AK Parti, CHP, MHP milletvekilleri, askeri erkan ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Anne Filiz Bayraktar şehit oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak ’Annem uyan, ben geldim. Seni böyle mi gönderecektik’ diyerek gözyaşı döktü. Şehidin dedesi Emin Bayraktar ise, ’Dedeciğim hadi uyan’ diye tabuta sarılıp ağladı. Baba Necaattin Bayraktar ise oğlunun fotoğrafına sarılıp gözyaşı döktü. İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Gökhan Bayraktar, Görece mezarlığında toprağa verildi.

10 GÜN ÖNCE AİLESİNİN YANINA GELMİŞ

Öte yandan Gökhan Bayraktar’ın Nusaybin ilçesinde, terör operasyonları kapsamında geçici görevle bulunduğu öğrenildi. Gökhan Bayraktar’ın 10 gün önce izinli olarak İzmir’e ailesinin yanına geldiği ve şehit olmadan önce de telefonla anne ve babasıyla görüştüğü belirtildi.

Şehit Uzman Çavuş Hidayet Atmış, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 5 güvenlik görevlisinden biri olan Jandarma Uzman Çavuş Hidayet Atmış, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze törenininde gözyaşlarına boğulan şehidin eşi Meryem ve annesi Meryem Atmış'a sağlık ekipleri müdahale etti. Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu'nun cenaze namazını kıldırmasının ardından, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Hidayet Atmış’ın cenazesi, aile mezarlığında gözyaşları içerisinde defnedildi.

Şehidin nişanlısı gözlerini tabuttan ayıramadı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Emre Tunca için memleketi Ankara Çubuk’ta cenaze namazı kılındı. Şehidin nişanlısı gözlerini biran olsun al bayrağa sarılı tabuttan ayırmadı.

Cenaze namazı sırasında Tunca’nın nişanlısı Konuk, gözyaşları içinde Tunca’nın Türk bayrağına sarılı tabutuna son kez baktı. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Tunca için helallik alındı ve dua edildi. Daha sonra Şehit Tunca’nın Türk bayrağına sarılı tabutu, omuzlarda bir süre taşındı. Akabinde ise Tunca’nın tabutu, cenaze aracına bindirildi. Cenaze aracının geçişi sırasında Tunca’nın nişanlısı Kübra Konuk, anne Saliha ve kız kardeş Gamze Tunca, asker selamı durdu. Tunca, Çubuk İlçe Şehitliği’nde toprağa verilecek.

Şehit astsubayın naaşı Hatay’da toprağa verildi

Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK ile girdiği çatışmada şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş Halit Halal (31), memleketi Hatay’ın Hassa ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Halit Halal’ın cenaze töreninde şehidin ağabeyi Mersin Vali Yardımcısı Mahmut Halal, babası Mevlüt Halal’ın koluna geçerek onu teskin etmeye çalıştı. Bayan subayların yardımı ile tören alanına gelen annesi Fadıma, eşi Yeliz ve 12 yaşındaki kızı İmran gözyaşlarına boğuldu. Halal’ın cenazesi Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Hassa’nın Akkülek Mahallesi’nde toprağa verildi.

Şehit oğlunu el sallayarak uğurladı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, teröristlerce tuzaklanan el yapımı bombanın infilak etmesi sonucu şehit düşen Gökhan Osman Karaduman için cenaze namazı kılındı. Şehit babası, oğlunu el sallayarak son yolculuğuna uğurladı.

Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şehit Karaduman için helallik istendi ve ardından dua edildi. Bir süre omuzlarda taşınan Karaduman’ın naaşı, cenaze aracına bindirildi. Cenaze aracının geçişi sırasında baba İsmail Karaduman, oğluna son kez el salladı. Anne Rahşan ise, gözyaşlarına hakim olamadı.

Karaduman, Cebeci Asri Mezarlığı’nda bulunan Polis Şehitliği’nde toprağa verilecek.