Manisa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda, mahkum ve tutukluların yataklarını avluya atıp ateşe vererek yangın çıkardı. Çıkan yangında 4 mahkum dumandan etkilenirken itfaiye ekiplerinin çalışması sonrası yangın söndürüldü.

YATAKLARINI HAVALANDIRMA BOŞLUĞUNA ATIP YAKTILAR

Akşam saat 20.00 sıralarında Manisa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda yangın çıktı. İddiaya göre yangın, bazı hükümlü ve tutukluların yataklarını havalandırma boşluğuna atarak, yakmasıyla başladı. Cezaevi yetkilileri durumu Manisa Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. İtfaiye ekipleri, cezaevine giderek yangına müdahale etti. Dumandan etkilenenler için de iki ambulans cezaevine sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saatlik çalışması sonrası yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Çıkan yangının ardından 4 mahkumun dumandan etkilendiği öğrenildi. Cezaevi yetkilileri, cezaevine gelerek inceleme yaptı. Yangın sırasında jandarma ekiplerinin cezaevi içerisinde koşuşturmaması dikkat çekerken, düdük sesleri de çevrede yankılandı.

VALİDEN İLK AÇIKLAMA

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa E Tipi Kapalı Cezaevindeki yangının kontrol altına alındığını belirterek, "Hastaneye sevk edilen herhangi bir hükümlü veya tutuklu bulunmuyor" dedi. Vali Savaş, yaptığı açıklamada, mahkumlar tarafından çıkarıldığı öne sürülen yangının kontrol altına alındığını bildirdi.

HASTANEYE SEVK EDİLEN MAHKUM YOK

Savaş, hastaneye sevk edilen herhangi bir hükümlü veya tutuklunun bulunmadığını söyledi. Yangın ya da dumandan etkilenen birkaç mahkuma ise 112 Acil Servis ekiplerince olay yerinde müdahale edildiği öğrenildi.

Öte yandan tutuklu ve hükümlü yakınlarının cezaevi önündeki bekleyişi sürerken yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
Haber: Manisa E Tipi Kapalı Cezaevinde Yangın Çıktı