Tünelin araç trafiğine açılışını Malatya Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile kurum yetkilileri ve belediye başkanları katıldı. Tünelden araçla ilk geçişi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’ın kullandığı araçla protokol üyeleri gerçekleştirdi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Ramazan Bayramı öncesi vatandaşların iyi yolculuk, güvenli bir yolculuk yapması için inşası tamamlanan Çebiş Tüneli’ni trafiğe açtıklarını belirtti. Açılan tünelin zorlu bir güzergahı rahat bir duble yola çevirdiğini anlatan Çalık, “Yazıhan, Hekimhan ve Kuluncak ilçelerinin beklediği, Malatya ile Sivas’ı birbirine bağlayan çok önemli bir yol güzergahında bulunan tüneli açıyoruz. Geçen hafta üç bakanımızla birlikte yapmış olduğumuz Karahan Tüneli’nin trafiğe açılışı gibi burada da yine bir kez daha Çebiş Tüneli’ni trafiğe açıyoruz. Çebiş yokuşu çok zor geçilen bir yerdi. Malatya-Sivas yaklaşık 250 milyonluk yatırımla programa alınmış bir yatırımımızdır. Başbakanımızın bize verdiği talimat çerçevesinde bayram öncesi tünellerimizi açalım ve vatandaşlar sağlıklı bir yolculuk yapsın diye düşündük. Bütün açılışları yapmak üzere Başbakanımız Binali Yıldırım Malatya’ya gelecek. Esasında buranın adı Çebiş Tüneli. Neden bu ismin verildiğini daha önce de paylaşmıştık. Bu yol yıllar önce yapılırken burada yaşayan vatandaşlarımız, çalışan personelimizi bir çebiş kesmiş ve yolu aşağı indirmişler. Çok zorlu bir yol haline gelmişti. Şimdi ortak kanaatimiz buranın isminin Hekimhan Tüneli olarak belirlemek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Vali Mustafa Toprak da bayram öncesi tünelin trafiğe açılmasının vatandaşlar açısından çok iyi olduğunu söyleyerek, “Bu yatırımlar hükumetimizin katkılarıyla oluyor. Ulaştırma bakanımıza, hükümetimize, karayollarına ve bu işlerin burada yürütüp Ankara takip eden milletvekillerimize, emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyorum. Bayram öncesi vatandaşlarımız için çok iyi oldu. Toplu açılışları diğer yatırımlarla birlikte ileride yapılacaktır” diye konuştu.
Malatya-Sivas Karayolu’nda inşa edilen 108 kilometrelik duble yol çalışması ile birlikte toplam 250 milyon TL’ye mal olan tünel 630 metre uzunluğunda iki tüplü geçitten oluşuyor.