Durumu yetkili kurumlara bildirmelerine rağmen hiçbir önlem alınmadığından yakınan Küme Evleri sakinleri kendilerinden evlerinin bir an önce boşaltılmasının istendiğini ancak gidecek yerlerinin olmadığını belirtiyor.

Yaklaşık 50 nüfusun ve 10 evin yer aldığı mahallede korkudan evlerinde oturamadıklarını ifade eden mahalle sakinlerinden Muhammet Köse, çocuklarının dün gece dev kayanın altında kalmaktan son anda kurtulduğunu ifade ediyor.
HEYELAN NÖBETİ TUTUYORUZ
Muhammet Köse, adeta heyelan nöbeti tuttuklarını ifade ederek “Burada büyük bir heyelan oldu. Büyük büyük kayalar geldi. Orada çocuklar oynuyordu. Bağırıp çağırıp çocukları kayanın altından zor kurtardık. Kopan taşlar oturduğumuz evlere gelmeye başladı. Gitmeye, oturmaya yerimiz yok. Bağ bahçe olduğu gibi akıp evimize geliyor. Buraya bir önlem alınsın. Burada 10 hane var. Yaklaşık 50 kişi oturuyor. İyi ki okul yoktu. Çocuklar karne tatilinde idi. Burası yol boyu, buradan çocuklar araçlar gelip geçiyor. Ya taş onların geçiş sırasında düşseydi ne olacaktı ? Evlerimizde kalamıyoruz. Korku içindeyiz. Nasıl kalalım oturacak gidecek yerimiz yok. Mecburen nöbetleşerek bekliyoruz. Taş geldiği zaman birbirimizi uyarıp dışarı çıkıyoruz. Hayvanlar korkudan bağırıyor. Son heyelanda yola düşen kayanın yüksekliği 6-7 metre” diye konuştu.
Mahallede oturan Güller Kara da 20 yıl öncesinde de 2 kez bölgede heyelan olduğunu belirterek “Yaklaşık 1 ay öncesinden heyelan olmaya başladı. O günden beri yer yer heyelanlar oluyor. Evimizin bulunduğu yerin yukarı kesimi komple aşağıya geliyor. Kimseden bir yardım gelmiyor. İlgili kurumlara müracaat ettik. Onlar da evlerimizin boşaltılmasını istediler. 'Biz gerekeni yapacağız, Evlerinizi boşaltın' dediler. Ancak gitmeye yerimiz yok. Burada 1997 ve 1998 yılında da heyelan oldu. O zaman da evimiz zarar görmüştü” dedi.
AİLESİNİN MEZARLARI KAYANIN ALTINDA KALDI 
Mahalle sakinlerinden Zekiye Köse de dev taşın bulunduğu yerde mezarlarının bulunduğunu ifade ederek, “Annem, babam kardeşim, kızımın mezarları hep taşın altında kaldı. Taşın düştüğü yerde 5 tane mezar var. Yetkililerin önlem almasını bekliyoruz” derken, bir diğer mahalle sakini Fatma Kara ise gözyaşları içinde yaşadıkları mağduriyeti anlattı. Kara "Deprem oluyor sandık. Hayvanlar korkudan bağırmaya başladı. Biz de ne yapacağımız bilemedik çok korktuk" ifadelerini kullandı.