Söz konusu mağazadan yapılan açıklamada, mağazanın 21 yıldır, Türkiye’de 44 lokasyonda hizmet verdiği belirtildi, "Tüm ürünlerimiz ve mağazalarımız global marka standartlarındadır. Olayın yaşandığı söylenen mağazamızın, içinde bulunduğu alışverişmerkezi, açık hava bir alışveriş merkezidir.Müşterimizin mağazamızda yaşadığını belirttiği bu olay, bizim için de alışılmadık ve sıra dışı bir olaydır. Kiracısı olduğumuz alışveriş merkezinin bu konuyla ilgili yaptığı açıklamayı destekliyor ve varsa alınacak önlemleri takip ediyoruz. Kamuoyunun bilgilerine sunar, müşterimizin yaşadığı olaydan dolayı üzüntülerimizi bildiririz" denildi.
NE OLMUŞTU?
 İddiaya göre olay, geçtiğimiz perşembe günü Şişli Levent Büyükdere Caddesi üzerindeki lüks bir AVM’de meydana geldi. Fransa’da yaşayan ve bir süreliğineİstanbul’a gelen Kimya Yüksek Mühendisi Prof. Emine Celine Cotton, eşiyle birlikte alışveriş yapmak için Levent’teki AVM’ye gitti. Burada ünlü bir markanın mağazasına giren Cotton, pantolon reyonuna geldi. Cotton burada beğendiği pantolonu denemek için aldığında içinde saklanan yarasaya temas etti. Korkarak bir anda irkilen kadın, durumu mağaza çalışanlarına bildirdi. Kadının yanına gelen çalışanlar, pantolonu kontrol ettiğinde Cotton’un temas ettiği şeyin yarasa olduğunu söyledi. Bunun üzerine Cotton yarasının kafese koyularak kendisine verilmesini istedi ancak çalışanlartemizlik görevlilerini çağırarak yarasayı mağazanın dışındaki çiçeklerin arasına koydu. Ardından yarasa uçarak kayboldu.
Mağazadan yarasa açıklaması...
Prof. Cotton tedavi olmak için hastaneye gitti. Muayene sonrasında kuduz aşışı yapıldı. Cotton savcılığa da suç duyurusunda bulundu.
Cotton, “Eşimle birlikte Levent’teki lüks AVM’ye gittik. Lüks ve yabancı menşeli ismi de yabancı olan bir mağazaya girdik. Bende biraz kilolu olduğum için oradan bir pantolon almak istedim. Pantolonları incelerken elime böyle elime yumuşak bir şey bulaştı. Gözüm de aynı anda görüyor, kızıl ve kahverengi bir yaratık. Çok ürktüm, korktum ve kaçtım. Böyle tuttu kapattı bir temizlik elemanı geldi, onu oradan aldı mağazanın dışına çıktı ve yere koydu. Sonra kanatlarını açtı simsiyahtı ama bu yarasa nereden geldi” dedi.
'AÇIK HAVA BÖLÜMLERİNDEN...'
Habertürk’ün haberine göre AVM’nin danışma görevlisi S.G. ise profesörün yarasaya eliyle dokunmadığını öne sürdü. Yarasanın nereden gelmiş olabileceği ile ilgili hiçbir fikirleri olmadığı dile getiren görevli, AVM’nin açık bölümlerinden kanatlı hayvanların sürekli girdiğini, bunun AVM’ye gelen müşterileri eğlendirdiğini kaydetti.