Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu; 1993 yılında Sivas'ta 37 kişinin ölümüne neden olan Madımak olayıyla ilgili yaptığı inceleme çerçevesinde katliamın yaşandığı otelde bulunan ve o sırada Aziz Nesin'in korumalığını yapan komiser Mehmet Kırıkbakan'a telefon yoluyla ulaştı. Ancak Kırıkbakan, DDK yetkililerine "Bildiklerimi anlatmak istemiyorum" dedi. Kırıkbakan'ın olaydan 21 yıl sonra bildiklerini anlatmak istememesi, DDK yetkililerine bilgi vermemesi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu'nun Madımak Katliamı raporuna göre; olay sırasında Aziz Nesin'in koruması olan Komiser Mehmet Kırıkbakan'ın DDK'ya bilgi vermediği de ortaya çıktı. DDK raporunda, bu konuda şu ifadeler yer aldı:


"Öte yandan, Valilik ve Emniyet Müdürlüğünün herhangi bir tahliye planlaması olmamasına rağmen, Aziz Nesin’i korumakla görevli olan komiser Mehmet Kırıkbakan tarafından otelle BBP binası arasındaki geçiş imkânının değerlendirildiği, BBP Sivas İl Başkanı Ahmet Yıldız tarafından 'Yangın çıkmadan önce saat 19.00 civarı Mehmet adında sivil kıyafetli bir polis otelden geçerek parti binasına geldi, bize ‘otelde kalanları parti binasından geçirerek kurtaralım’ diye teklif etti. Ben partimizin bu olaylara karışmasını istemediğimizi, bizim bu olaylara karışmamak için kararımız olduğunu söyledim. Mehmet isimli polis bunun üzerine gitti. Ancak tekrar otele mi döndü, ön kapıdan mı çıkıp gitti hatırlamıyorum. Yangından sonra otelden geçen kalabalık grup içerisinde bu Mehmet isimli polis memuru da vardı. Ancak ne yangından önce ne yangın esnasında ne de yangın sonrasında emniyet müdürlüğünden, valilikten ve başka birim ve kişilerden oteldekilerin partimiz binasından tahliyesiyle ilgili herhangi bir talebi olmadı' denilmek suretiyle yukarıda ifade edilen hususlar teyit edilmiştir. Öte yandan, söz konusu ifadede adı geçen emekli kamu görevlisi gerek telefonla gerekse yazı ile Sivas olayları ile ilgili olarak bildiklerini anlatmak üzere Kurulumuza çağrılmıştır. Yazı adresinde bulunamadığı için tarafımıza iade edilmiş, adı geçen ile telefonla yapılan görüşmede de 'Bildiklerimi anlatmak istemiyorum' şeklinde cevap alınmıştır."