MadayaSuriye’de, başkent Şam’ın kuzeybatısında, Lübnan sınırına yakın bir belde. Esed güçleri ve Hizbullah milisleri tarafından 195 gündür kuşatma altında olan Madaya’da halk ambargo sebebiyle açlıkla boğuşuyor.

Milisler, Madaya’nın çevresine mayın döşeyerek, halkın beldeden dışarı çıkmasına izin vermiyor,ayni yardımların ulaşması engelleniyor. İyilikder, Esed rejiminin Madaya'da uyguladığı tecrit neticesinde sadece 2015'in aralık ayında 31 ölüm vakasının yaşandığı ve şu an insanların yiyecek bulamadığı için ağaç yaprakları yemek zorunda kaldığı  Madaya için yardım kampanyası başlattı.

Konu hakkında bilgi veren İyilikder Genel Sekreteri Mustafa Çaylı, "Suriye kanayan yaramız,savaşın başından bu yana yardımlarımızı maddi manevi sürdürmekteyiz.Ülkemizdeki Suriyeli sığınmacı kardeşlerimize ve Suriye içerisinde bulunan mazlumlara yıllardır gıda,giyim,barınma desteklerinin yanı sıra çocukların eğitimi için ciddi faaliyetlerimiz sürmekte.Ancak Madaya bölgesindeki sorun artık insanların açlık nedeniyle ölümlerine dönüşmüş durumda.Bir an önce yardımların ulaştırılmaması halinde ölümlerin kitleler halinde olmasından kaygı duyuyoruz.Bölgenin abluka altında olması sebebiyle ayni yardımlar ulaştırılamamakta, bu nedenle nakdi bağışları, oluşturulan özel koridorlardan ve risk altında Madaya bölgesine ulaştırarak,Madaya içerisinde alımlarımızı yapıp insanlara gıda maddesi dağıtmak için tüm görüşmeleri yaparak hazırlıklarımızı tamamladık" dedi.

Destek vermek isteyenler ise ilgili derneğin resmi sitesi aracılığıyla iletişime geçebilir.