Dönemin Ergenekon savcısı Zekeriya Öz tarafından gizli tanık olarak ifadesi alındığı öğrenilen uyuşturucu suçundan sabıkalı bir kişinin içerisinde kızı ile özel şoförünün bulunduğu cipi, trafik ışıklarında çarpraz ateşe tutuldu.

Uyuşturucu kaçakçılığından sabıkalı İranlı Naci Şerifi Zindaşti'nin sahibi olduğu cipin susturuculu silahlarla çapraz ateşe tutulduğu saldırının ayrıntıları ortaya çıkıyor. Habertürk gazetesinden Müslim Sarıyar imzalı haberde olayın detaylarına yer verildi.

Saldırı dün sabah saat 11.00 sıralarında Büyükçekmece Hadımköy Yolu’ndaki Palmiye Konakları’nın önünde bulunan trafik ışıklarında meydana geldi. Uzun süre trafik ışıklarında duran gri renkteki bir otomobilden inen kimliği belirsiz 2 kişi, kırmızı ışığın yanması üzerine duran cipin yanına gitti. Önce susturucu takılı silahla cipin lastiklerine ateş eden ikili, daha sonra camları siyah film ile kaplı aracı çapraz ateşe tuttu. Cipin sürücüsü hızla gaza bastı. Ancak yolun karşısında bulunan bir TIR’a çarptı. Saldırganlar, cipin boş olan arka koltuklarına da ateş etti. Silahlı saldırganlar kendilerini bekleyen otomobile binip olay yerinden kaçtı. Olay yerine gelen polis, aracın içinde bulunan şoför Devrim Öztunç’un (23) boğazından ve boynundan aldığı kurşunlarla hayatını kaybettiğini belirledi. Cipin ön koltuğunda oturan ve ağır yaralanan gizli tanığın kızı ise hastanede tedavi altına alındı. 19 yaşındaki üniversite öğrencisi genç kız hastanede yaşamını yitirdi.

SALDIRGANLAR 3 KİŞİ

Olay yerine giden gizli tanık, araçta kendisinin değil eşi ile kızının bulunduğu belirterek “10 dakika önce evden çıktılar. Kızımı üniversiteye bırakacaktı” dedi. Polis saldırının hedefinin gizli tanık olduğu ancak cipte bulunmadığı için kurtulduğu ihtimalini değerlendiriyor. Saldırganların 3 kişi olduğu, birinin direksiyonda beklerken ikisinin silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği tespit edildi.

ZEKERİYA ÖZ'E İFADE VERDİ
Yine Sabah gazetesi bu olayla ilgili çarpıcı bir ayrıntıyı okurlarına aktardı: İranlı Naci Şerifi Zindaşti, 24 Eylül 2007'de İstanbul Büyükçekmece'de jandarmanın düzenlediği operasyonda 75 kilo eroinle yakalanıp tutuklandı. Zindaşti, 21 Ekim 2010'da "terazi" kod adıyla gizli tanık yapılıp dönemin Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'e ifade verdi ve 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Canak ve 10'uncu Ceza Mahkemesi Başkanı Zafer Başkurt'u hedef alan açıklamalar yaptı. Öz, bu ifadeler doğrultusunda "Hukukçular Soruşturması"nı başlatırken, HSYK da Ergenekon davalarında tahliye yönünde tavır koyan iki hakime sürgün cezası verdi.