Turhal'da Şehit Yüzbaşı Erdal Okul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9-B sınıfı öğrencileri rehber öğretmenleri Elif Soylu önderliğinde örnek bir projeye imza attı. Öğrenciler Güneydoğu Bölgesi'nde yaşanan terör olayları nedeniyle öğretmenleri ile birlikte o bölgede görev yapan askerlere yalnız olmadıkları duygusunu yaşatmak için, 'Sılayı gurbete, anne şefkatini kışlaya taşıyor' projesi hazırladı. Proje kapsamında öğrenciler kendi evlerinde aileleri ile birlikte yöresel yemekler hazırladı. Hazırlanan yemekler daha sonra paketlenerek kargo aracılığıyla geçen salı günü, Dağlıca 6'ncı Hudut Tabur Komutanlığı ile Şemdinli Aktütün ve Hakkari Geçimli Sınır Karakolu'nda bulunan askerlere gönderildi. Gönderilen yemeklerin ulaştığı askerler, teşekkür amacıyla okulu aradı. Askerler görüntülü bağlantı aracılığıyla öğrenciler ile konuştu. Öğrencilerin bu projesini öğrenen Turhal Kaymakamı Bünyamin Yıldız beraberinde Turhal Garnizon Komutanı Binbaşı Yücel Orhan ile birlikte okula giderek öğrencilere teşekkür etti.

'ÇOK MUTLU OLDUK'

Ziyarette konuşan okulun rehber öğretmeni Elif Soylu, öğrencileri ile birlikte ülkedeki gündemler üzerine konuştuklarını söyleyerek, "Uzakta olan askerlerimiz için biz de bir şeyler yapabilir miyiz diye düşündük. Onlara kendi çapımızda bir hediye göndermek istedik. Öğrencilerimiz de annelerinin yaptığı yöresel yemekleri gönderme fikrini geliştirdiler. Bozulmayacak nitelikteki yiyecekleri tercih ettik, gideceği yerler uzak olduğu için. Öğrencilerimize kimlerin ne yaptıracağını paylaştırdık. Allah razı olsun herkes yardımcı oldu. Bir koli ayarladık. Dağlıca'yı aradım bir uzman çavuşla görüşüp fikrimizi söyledik. Sonra komutanlar yiyecek gelmesinin zor olabileceğini söylediler. Ben de çocukların üzüleceğini söyleyerek bir şekilde kabul ettirdim. Salı günü kargoyla gönderdik. Kargoda çalışanları da böyle bir yardımı duyunca indirim yapıp desteklediler. Çok mutlu olduk. Yiyecekler askerlere ulaşınca da bize haber gönderdiler. Teşekkür ettiler. Sonra fotoğraflarını yollamışlar çocukların görmesi açısından. Çok teşekkür ettim. Orada bir uzman çavuşumuz vardı. 'Eğer öğrenciler isterlerse görüntülü görüşme yapabiliriz' dedi. Müdürümüz izin verdi. Ders sırasında teşekkür etti ağabeyleri, onlara görüntülü olarak etrafı gösterdiler" dedi. Öğretmen Soylu, yiyecek olarak sarma, hamur işi katmer, börek, turşu, reçel, köy ekmeği gönderdiklerini söyledi.

'EMPATİ KURDUK'

Projeye katılan sınıf öğrencilerinden Çağrı Bayrakoğlu, "Hocamız bize bu projeyi bahsettiğinde onların yerine kendimizi koyduk ve empati kurarak bizim de büyüyünce gideceğimizi düşündük ve yöresel yemeklerimizi göndermek istedik" diye konuştu. Aleyna Palı ise, "Öğretmenimizle birlikte gönüllülük esası olan bu projeye katılmak istedik. Hepimizde elimizden gelen yardımları yaptık. Onların orada sıkıntı çekerken bizim burada bu şekilde mutlu yaşamamız çokta gönlümüz el vermedi açıkçası. Hepimizde duyarlı insanlar olduğumuz için bu proje katıldık. Çok mutluyuz" şeklinde konuştu. 

Ağabeyinin askerde olduğunu söyleyen öğrencilerden Yaren Karahan ise "Öğretmenimizin bahsettiği bu projeye katılmayı çok istedim. Çünkü benim ağabeyimde asker. Kendisi şu an Hakkari'de. Ağabeyimi diğer askerlerin yerine koydum. O yüzden bu projeye katılmayı çok ama çok istedim. Hocamızın sayesinde bu proje katıldım. Elimden geleni yaptım, arkadaşlarım da elinden geleni yaptı. Köy ekmeği ve kek yaptırdım, gönderdim onlara" dedi.

KAYMAKAM TEŞEKKÜR ETTİ

Öğrencilere teşekkür ziyaretinde bulunan Kaymakam Bünyamin Yıldız, "Bugün burada olma sebebimiz bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirmişsiniz hocamla beraber. Tabi bunu duyunca biz de duygulandık, sevindik. Biz istiyoruz ki öğrenciler çok yönlü yetişsinler. Sadece mesleklerini yapmasınlar. Mesleklerin dışında ülkemizde olup biten ne varsa onlarla da biraz içli dışlı olsunlar istiyoruz. Duyarlılık gerektiren işler. Ülkemize katma değer sağlayacak olan, gelecekte ülkemizi gerçekten bir yerlere getirilecekse, ülkemiz taşıyacak olan sizlersiniz" dedi.