Yıllarca FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in en yakınında bulunan gazeteci Latif Erdoğan, Gülen'in iç yüzünü ve İhlas Holding'e beslediği düşmanlığı bütün çıplaklığı ile anlattı. TGRT HABER TV'de Batuhan Yaşar'ın sorularını cevaplandıran Erdoğan, İhlas Finans'a kurulan kumpası da gözler önüne serdi. 
Latif Erdoğan, "Fethullah Gülen'in düşmanlığı aslında sadece İhlas cemaatine yönelik değil, İslami cemaatlerin hepsine düşmandı. Sırayla hepsine darbe vurulması için çalıştı. Ama en büyük düşmanlığı İhlas camiasınaydı ve en büyük darbeyi de buraya yaptı. O yıllarda Türkiye gazetesinde bir yazı çıkmıştı, ‘Sen de mi Brütüs’. 79’larda olan bir şey. 'Aman gazeteye okumayın' diyor. Biz şifreyi şimdi çözdük aslında ‘sakın onu okuyup da benim ne mal olduğumu anlamayın’ demek istiyordu" diye konuştu. 
Batuhan Yaşar’ın “İhlas Finansı taklit et, Onlar ne yapıyorsa aynısı yap. Türkiye gazetesi-Zaman gazetesi, TGRT-Samanyolu, İhlas Finans-Asya Finans, İhlas Holding- Kaynak Holding. Buna ne dersiniz? Neden rekabetin ötesinde batırma, yok etme var? İhlas’ı hedef göstermesinin nedeni en güçlü olması mı?” şeklindeki sorusuna Latif Erdoğan şöyle cevap verdi: “Şimdi tabii İhlas Holding ve o kadro büyümeye ve gelişmeye de namzet. Onun tasfiye edilmesi lazım. Şimdi İhlas Holding’e nasıl girildiyse daha önce bu cemaat Ülker’e girdi. Herkes bildiği için söylüyorum. Ülker’e girildi. Taa üst kadroya kadar yerleştirildi. Bir defasında ne dediyse bilmiyorum. Sabri Ülker ile Gülen arasında bir hoşnutsuzluk oldu. Ve toplantıda karar alındı. Okullarda, yurtlarda ve evlerde kesinlikle Ülker mamüllleri kullanılmayacak. Ülker’de çalışıyor zaten bu paralel yapının elemanları. Fakat Sabri Ülker’den ya bir şey istediler vermedi. Bir şey oldu. Birden bir karar alındı. Şimdi bu bir tehlike işte. Ülker’de en üst kadroya kadar cemaatin adamı. Nasıl çalıştıracak fabrikayı. Direnebilir misiniz? Her yere böyle girdiler. Sabancı, Koç da dahil buna. O kılıklarla girildi. Ta başından beri. Çalışma şekli böyle. Dolayısıyla belli merhalelere gelindi. Yani sadece devlete sızma değil, en güçlü holdinglere girildi. Şimdi oralarda yapacakları sabotajlar da göz önünde tutulması lazım. Hangi holding bunlara karşı bir iş yapmaya kalksa, bitirirler. Çünkü içeride adamları var. Herşeyi biliyorlar. O bilgiler, dıştan bir istihbaratla elde edilebilecek bilgiler değil.” 
Refikler İhlas'a sızdı 
1995 yılında kurulan İhlas Finans’a hatta İhlas Holding’e bile girildiğini anlatan Latif Erdoğan, FETÖ’nün islami yapılara sızma hareketlerini ‘Refik’ adı verilen bir departman aracılığıyla yaptığını dile getirdi. Bütün cemaatlere tarikatlara bu departman tarafından sızıldığını ifade eden Erdoğan, “Okullar, mesela kolejler açılmış diğer Müslümanlar tarafından. Bu okullara girme. Diğer bütün kurumları böyle değerlendirebiliriz. Hatta yurtdışında faaliyet gösteriyorsa bu refik dediklerimiz oraları ele geçirir. O açıdan sadece devlet cenahında değil, bütün sivil cenahta da yerleşme gibi bir yöntemleri var. İhlas Finans’a da bu şekilde girildi” dedi. 
Latif Erdoğan, Asya Finans’ın kuruluşunun çok aceleye getirildiğini, cemaatin kararıyla olmadığını iddia ederek, “Bana göre doğrudan bir yerlerden gelen direktiflerle alınan karar” dedi.