Kurtulmuş'tan Pensilvanya Ziyaretine Kısa Cevap


Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, dersane krizi sonrası bir grup AK Partili milletvekilinin Fettullah Gülen'i ziyaret ettiğini gösteren fotoğrafla ilgili de konuştu.
"DEĞERLENDİRİLİR"
Kurtulmuş, bir gazeteci tarafından sorulan; Pensilvanya'yı ziyaret eden ve Fetullah Gülenile fotoğraf çektiren AK Partili milletvekilleri için işlem yapılacak mı?" sorusunu, kısaca "Bunlar değerlendirilir" sözüyle cevapladı.
PENSİLVANYA ZİYARETİ
AK Partili 12 milletvekilinin Pensilvanya'da yaşayan Fethullah Gülen'i ziyaret fotoğrafı ortaya çıkmıştı. Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, 2012'deki bu ziyaretin, Erdoğan'ın dershane ve MİT krizi nedeniyle 'cemaat'le kavga ettiği dönemden sonra gerçekleştiği belirtildi.

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ
AKP'li milletvekilleri, 2012'de Boston şehrinde Gülen cemaati tarafından organize edilen 'Kültür Günleri' programına gitti. Gezinin bir bölümünde "Haydi Pensilvanya'ya gidiyoruz" bilgisi verildi. O tarihte 12'si de milletvekili olan grup Gülen'i ziyaret etti. Habere göre, birlikte orada ikindi namazı kıldılar. Sonrasında yaklaşık 30 dakika sohbet ettiler, hatıra fotoğrafı çektirdiler.
4'Ü HALEN MİLLETVEKİLİ
Ziyarete giden isimlerden bazıları, 2015'te yapılan iki seçimde liste dışı kaldı. 4'ü halenAKP'den milletvekili. 2012'de milletvekili olan iki isim ise sonra yönetici seçildi. AksarayMilletvekili İlknur İnceöz Grup Başkanvekili. Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen Vedat Demirözise Genel Başkan Yardımcısı oldu.