Zonguldak'ta Kurban Bayramı’nın gelişini 'kutlamak' için havaya ateş açan bir kişinin tabancasından çıkan kurşun, evin önünde kurban kestiren 64 yaşındaki Temel Civelek’e isabet etti. Ağır yaralanan Civelek, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Polislerin olay yerinde inceleme yaptığı sırada kurban kesim işi sürdü. Bu sırada çevre mahallelerden silahla ateş edilmeye devam edilmesi de büyük tepki çekti.

Olay, bayram sabahı Baştarla Mahallesi Karakiraz Sokak’ta bir evin önünde kurban kesimi yapılırken meydana geldi. İstanbul’da oturan emekli Temel Civelek, bayram için Zonguldak’taki yakınlarının yanına geldi.

Temel Civelek’in, 6 arkadaşıyla ortak aldığı büyükbaş kurbanlığın dualar eşliğinde kasap tarafından kesimi yapılırken silah sesleri duyuldu. Temel Civelek, bir arkadaşıyla ayakta sohbet ettiği sırada sol kolunun altından kalbine yakın bölgeye isabet eden kurşunla yere yığıldı.

KURTARILAMADI

Çevredekiler, Temel Civelek için 112 Acil Servis’ten yardım istedi. Gelen sağlık görevlileri, ilk müdahalesini yaptıktan sonra Civelek’i ambulansa aldı. Ambulansta ta bir süre müdahale edilen Civelek, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastane önünde ambulansta kısa süre kalp masajı yapılan Civelek, daha sonra ameliyata alındı. Civelek, yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

Hastaneye gelen Civelek'in yakınları güçlükle sakinleştirildi

POLİS İNCELEME YAPARKEN, KURBAN KESİMİNE DEVAM EDİLDİ

Temel Civelek’in yakınları ila arkadaşları, hastane önünde ve olayın meydana geldiği sokakta büyük üzüntü yaşadı. Bir kişi, evin önünde banka uzanıp olayın şokunu üzerinden atmaya çalıştı. Polis ekipleri, Temel Civelek’in kurşun isabet etmesiyle yere yığıldığı yeri güvenlik çemberi içine aldı. Polisler, çevrede araştırma yaparak ateş eden kişiyi tespit etmeye çalıştı. Polis inceleme yaparken evin önünde diğer kurbanların kesilmeye devam edilmesi dikkat çekti. Hisse sahipleri, bir taraftan olayın üzüntüsünü yaşarken, bir taraftan da kesilip kendi paylarına düşen etleri sırtlayıp evlerine gitti.

MAGANDA ATEŞİ SÜRDÜ

Polisin incelemeleri sırasında çevre mahallelerden havaya ateş edilmeye de devam edildi. Bazı vatandaşlar buna tepki gösterdi. Bir kişi, "Hala atıyorlar. Bayram mı yapıyoruz, savaş mı yapıyoruz belli değil" dedi. Görgü tanıklarından birisi de kurşunlardan birisinin yanlarından geçtiğini belirterek, "Biz arabanın yanında eğildik. O sırada tekrar silah sesi geldi. Adam, ’vuruldum’ dedi, düştü" diye konuştu.

Polis, aynı zamanda İstanbul’da müzisyenlik de yaptığı öğrenilen evli ve 1 çocuk babası Temel Civelek’in ölümüne yol açan kimliği belirsiz kişiyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.