Şırnak yakınlarında bulunan Küpeli ve Kilise dağlarında PKK'lı teröristlere yönelik 3 gün önce başlatılan hava destekli operasyonlar, sürüyor. Helikopterin ateş altına aldığı bölgelerden dumanlar yükseliyor.
HAVA DESTEKLİ OPERASYON SÜRÜYOR
Güçlükonak ile Cizre İlçeleri arasında bulunan Kilise Dağı ile Küpeli Dağı'nın kesiştiği Akdizgin, Kırkağaç, Çiyaye Bizına bölgelerinde tespit edilen PKK hedeflerinin etkisiz hale getirilmesi amacıyla 3 gün önce başlatılan hava destekli operasyonlar sürüyor.


ÖZEL EĞİTİMLİ TİMLER İNDİRİLDİ
Şırnak merkezde bulunan 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopterler, bölgedeki hakim tepelere özel eğitimli timler indirirken, Kobra helikopterler de kaçmaya çalışan teröristlerin bulunduğu alanları ateş altına aldı.

İLÇE MERKEZİNDE ASKERİ HAREKETLİLİK
Şırnak ile Cizre arasında bulunan Kasrik Boğazı'ndan patlama sesleri duyulurken, Cizre ilçe merkezinde de askeri hareketlilik yaşanıyor. Bölgeye karadan da zırhlı araçlarla askerler sevk ediliyor.

DAĞLIK ALANDAN DUMANLAR YÜKSELİYOR
Akçay Tugay Komutanlığı'na bağlı askerler ve bölgeyi çok iyi bilen köy korucularının yürüttüğü operasyonlarda, bombalanan dağlık alanlardan dumanlar yükseliyor.

Operasyon nedeniyle başlayan hava ve kara hareketliliği devam ediyor.