Kritik kurumda tasfiye operasyonu

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan yapılan açıklama şöyle:
"15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ-PDY terör örgütü ilişkili darbeci bir grup ülkemizin demokratik hukuk düzenine yönelik darbe girişiminde bulunmuş olup, bu girişim Milletimizin ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıkması ve takdire şayan birlikteliği ile engellenmiştir. Demokrasi ve hukuk devleti ilkelerinden taviz vermeden, milletin ve devletin geleceğini tehdit eden tüm terör örgütleri ve yapılara, terör örgütleriyle ilişkili tüm kişi, kurum ve kuruluşlara karşı yürütülen mücadelemiz amansız ve tavizsiz bir şekilde devam etmektedir. 
20 Temmuz 2016 tarihi itibarıyla, Kurumumuzda merkez ve taşra teşkilatında görev yapan toplam 741 Kurum personelinden, pasif görevlerde istihdam edilen 170’i açığa alınmış ve bu kişiler hakkında soruşturma süreci başlatılmıştır. 
Kurum destek hizmetlerinde çalışan 58 personel de ayrıca görevden alınmıştır. 
Bununla birlikte; imtiyaz sözleşmelerindeki hükümler uyarınca imtiyaz sözleşmesi sahibi Telekomünikasyon işletmecilerinde terör örgütü mensuplarının ve işbirlikçilerinin kamu hizmeti niteliğinde bulunan iletişim hizmetlerinde mevcut istihdam edilenlerin değerlendirilmesi, yeni istihdamların da önlenmesi hususunun Kurumumuzca titizlikle takip edileceği ve ilgili mevzuat uyarınca gerekli müeyyidenin uygulanacağı, Kamuoyuna saygıyla duyurulur. "