Bildiğiniz gibi ülkemizde memur alımları çok uzun senelerdir KPSS adını verdiğimiz sınav ile yapılmaktadır. Kamu Personeli Seçme Sınavı, ülkenin birçok yerinde yapılmakta ve insanlar önce genel bir sınava, daha sonrasında ise kendi branşlarında sınavlara tabii tutulmaktadır. Başarılı olan kiler aldıkları puanlara göre tercih yapıyorlar. Tıpkı ÖSS’de olduğu gibi insanlar yeniden bir tercih sürecine girerek meraklı gözlerle bekliyorlar. Ne kadar yüksek puan alırlarsa o kadar atanma şansları olduğu içinde memur adayları tabiri caizse adeta hem zamanla hem de diğer adaylarla yarışıyorlar. Yarışısın sonunda ise yapılan tercihlerde kimileri istedikleri yerlere atanırken, kimileri de maalesef istedikleri yerlere atanamıyorlar. 2014 yılında ülkemizde gelişen bazı olaylardan sonra, özellikle de 17 Aralık sürecinden sonra artık KPSS’nin her bakanlık tarafından özel olarak yapılacağı ve toplu bir sınav yapılmayacağı açıklandı. Bu durumun nasıl işleyeceği ve nasıl olacağı konusunda henüz bir açıklama yok iken, herkes yine aynı maraton ile sınavlara çalışmaya devam ediyorlar. Bir diğer yandan baktığımız zaman ise KPSS girmeden memur olmak isteyen insanlar bulunuyor. Bu insanlar da sınava girmeden memur olabilmek ve devlet içerisinde görev alıp yüksek maaş kazanmak istedikleri için bazı devlet kurumları KPSS’siz memur personel alımı yapmaya başlatmıştır. Eğer sizlerde sınava girmeden memur olmak istiyorsanız bu makalemizden faydalanabilirsiniz. Makalemizin içerisinde sınava girmeden nerelerde çalışabileceğinize dair birçok bilgi vereceğiz. 

KPSS'siz Memur Personel Alımı 2015 yılında da hız kesmeden devam edecek gibi görünüyor. Ülkemizin çok önemli kurumları her zaman olduğu gibi önümüzdeki yılda sınavsız memur alımı yapmayı hedeflemektedir. Bu kurumların neler olduğuna birazdan bakacağız ancak; burada çalışan kişilerin elbette diğer memurlar gibi çok ciddi yüksek maaş almaları beklenmemelidir. Memurlar burada daha basit ve pratik işler yapacak ve bu işler sonunda da geçinme sınırının hemen hemen yakınında bir maaş alacaklardır. Bunun yanında aynı zamanda KPSS'siz memur personel alımı yapacak olan kurumlar elbette kendi içlerinde bir takım sınavlara tabii tutabilirler. Bu sınavlar illa yazılı değil sözlü de olabilir. En önemlisi olan mülakat aşaması bu sınavların en önemlisi olacaktır. Eğer mülakattan geçemezseniz buralarda çalışma şansınızda maalesef kalmayacaktır. Mülakatlar hakkında ise kesin bir bilgi veremiyoruz çünkü her kurum kendi içerisinde bazen çok sıkı bazen de daha esnek mülakatlar yapmaktadır. 

KPSS'siz Memur Personel Alımı 2015 yılında devam edeceği için bugün ki makalemizde sizlere hangi kurumlarda alımlar yapılacağını yazacağız. Öncelikle en çok memur alımı yapan Başbakanlık yine önümüzdeki yılda sınavsız memur alımlarına devam edecektir. Eğer memur olmak istiyorsanız Başbakanlığa başvuruda bulunabilirsiniz. Buradaki memur alımları içinde zamanlar bulunmaktadır. Bu zamanları takip ettiğiniz zaman çok kolay bir şekilde memur olmak için ilk adımınızı atabilirsiniz. Özellikle de şuanda memur olan birçok kimsenin rahat ediyor olmasının en büyük nedeni ise sınavsız bir şekilde buraya girmiş olmalarıdır. 

KPSS'siz Memur Personel Alımı 2015 yılında aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı içerisinde devam edecektir. Bu kurumda da eğer isterseniz memur olmak için başvuruda bulunabilir ve kısa bir mülakata girerek memur olabilirsiniz. Elbette diğer kurumlardan çok daha farklı olarak bir aramadan geçeceğinizi unutmamalısınız. Çünkü bu kurumlar Türkiye’nin en büyük kurumları olup, devletin zirvesi olarak nitelendirilmektedir. Eğer sınavsız bir yere girecekseniz, arkasından sıkı bir mülakata hazır olmalısınız.

KPSS'siz Memur Personel Alımı 2015 yılı içerisinde yine aynı şekilde birçok banka ve bakanlıklarda da devam edecektir. Şuanda en çok gördüğümüz İller Bankası ve Enerji Bakanlığı olarak gözükmektedir. Bu kurumlarda sizlerde memur olabilirsiniz. Elbette bu kurum ve kuruluşlar da kısa bir mülakat ya da sıkı bir denetimden geçireceklerdir ancak; yinede isterseniz şansınızı deneyebilirsiniz. Bugün baktığımız zaman sadece bu banka ya da bakanlıklarda değil birçok bakanlık ve banka memur alımları yapmaktadır. Bu sebepten dolayı mümkün mertebe dikkat etmeli ve ilanları takip etmelisiniz. Aynı zamanda bu internet sitesi içerisinde de takipte bulunabilir ve alımların zamanlarını tam olarak öğrenebilirsiniz. İnternet sitemiz her alımları sizlere ulaştırdığı gibi eğer var ise mülakat zamanlarını da sizlere bildirecektir. Bu sebepten dolayı internet sitemizi sürekli takip etmeli ve hakkında bildi almalısınız.