Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük iddialarına ilişkin, Ankara merkez olmak üzere 14 ili kapsayan operasyon başlatıldı. 82 kişi hakkında gözaltı kararının bulunduğu, bu kişilerden 61'inin gözaltına alındığı öğrenildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün Organize ve Mali Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri 2010 yılındaki KPSS'de usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin, Ankara merkez olmak üzere 14 ili kapsayan operasyon başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğinin talimatıyla 2010 yılında yapılan

KPSS'de usulsüzlük, soruların sızdırılması ve kopya iddialarıyla başlatılan soruşturma kapsamında 82 kişi hakkında gözaltı kararının bulunduğu, bu kişilerden 61'i gözaltına alındığı öğrenildi. (AA)

Başsavcılık'tan KPSS operasyonuyla ilgili şok iddia

Bu sabah başlatılan KPSS operasyonuyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri tarafından çarpıcı bir açıklama yapıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, soruşturmaya ilişkin KPSS tarihinde 119 net yapılan hiçbir dönemin olmadığını, ancak 2010 sınavında 420 kişinin 119 net, 350 kişinin ise 120 net yaptığını bildirdi.

Yetkililer tarafından, bu kişilerin büyük çoğunluğunun cemaate mensup okullarda ve kurumlarda çalıştığının tespit edildiği bilgisi verildi.

İSTANBUL'DA 4 GÖZALTI

Kamu Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük iddialarına ilişkin, İstanbul'da 4 kişi gözaltına alındı.

2010 yılındaki KPSS'de usulsüzlük yapıldığı iddialarına yönelik Ankara merkezli başlatılan operasyon kapsamında Bayrampaşa, Ümraniye ve Bahçelievler'de 4 kişinin adreslerinde arama yapıldı. 4 kişi gözaltına alınarak Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.4 kişi daha sonra Vatan Caddesinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Şüphelilerin İstanbul'daki işlemlerinin bitmesinin ardından Ankara'ya gönderilecekleri öğrenildi.