Adana Vehbi Güzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde KPSS’ye giren Sevgi Helvacı, sınava 8 dakika kala izin alarak gözetmen eşliğinde tuvalete gitti. Gözetmen refakatinde sınav salonuna geri dönen Helvacı, yaklaşık 15 dakikada 15 soru yanıtladıktan sonra, bina sorumlusunun talimatı ile salondan çıkarıldı ve sınavı iptal edildi. Yaşananlar karşısında şok geçiren Helvacı, ÖSYM’ye dilekçe verip hukuki yollardan hakkını aramaya hazırlanıyor.


 
Haksız yere sınav hakkının elinden alındığını ileri süren Helvacı, “Sınava 8 dakika kala 2 gözetmene de ’Lavaboya gidebiliyor muyuz?’ diye sordum ve ikisi de gitmemde bir sakınca olmadığını söyledi. Gözetmenlerden biri benimle geldi, refakat etti ve kapının önünde bekledi. Sonra da salona dönüp herkesle birlikte sınava başladık” dedi.


 
Bina sorumlusu ile sınav gözetmeninin arasında sınavdan önce bir tartışma yaşandığını ve bu tartışmadan kaynaklı olarak mağdur edildiğini iddia eden Helvacı, : Sınav gözetmeni, salonuna dönerken bana, ’Sen çok haklısın benim hatam çok büyük. Çıkmana izin vererek asıl hatayı ben yaptım. Beni lütfen şikayet et ama bina sorumlusunu, okul müdürünü, herkesi şikayet et’ dedi. Bütün emeklerim boşa gitti.”