Siirt'in Şirvan ilçesinde yol kontrolü yapan korucuları taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada şehit sayısı 2'ye çıktı.


Şirvan İlçesi'nin Ova Köyü'ne geçici köy korucularını taşıyan ve sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen minibüs kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada koruculardan Remzi Yeyrek şehit oldu. Yaralanan korucular Eşref Yeyrek, Cevdet Yeyrek, Mücahit Yeyrek, Selim Yeyrek ve Sabri Aydın, ambulanslarla Siirt Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. 

Kazada ağır yaralanan Cevdet Yeyrek , tedavi gördüğü Siirt Devlet Hastanesindeki müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Yaralılardan hayati tehlikesi devam eden Eşref Yeyrek, Batman'daki özel bir hastaneye sevk edildi. Yaralı 3 korucunun tedavileri ise Siirt'teki hastanelerde sürüyor.

Kesmetaş ile Oyalı köyleri arasında yol güvenliğini sağlayan korucuları nöbet değişimi sonrasında evlerine taşıyan, aynı zamanda koruculuk yapan Sabri Aydın'ın (49) kullandığı 34 YP 6038 plakalı minibüsün, Oyalı köyü girişinde yaklaşık 150 metre yüksekliğindeki uçurumdan yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada, korucular Remzi (41), Eşref (49), Cevdet (42), Mücahit (23) ve Selim Yeyrek ile Sabri Aydın yaralanmıştı. Siirt ve Şirvan devlet hastanelerine kaldırılan yaralılardan Remzi Yeyrek, şehit olmuştu. Cevdet Yeyrek'in de hayatını kaybetmesiyle şehit sayısı 2'ye yükseldi.