Sabiha Gökçen Havalimanı'nda korsan krizi sona erdi; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu 5 saat süren operasyonun ardından korsanın etkisiz hale getirildiğini ve uçaktaki yolcuların tahliye edildiğini bildirdi.


İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu operasyonun tamamlandığını ve korsanın saat 22.00 itibariyle etkisiz hale getirilerek uçaktan indirildiğini söyledi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Mutlu, şunları söyledi: "Saat 18.00 itibariyle havalimanına Pegasus Havayollarına ait uçak hava korsanının Soçi'ye inme isteğine rağmen başarılı bir şekilde Sabiha Gökçen Havalimanı'na indirildi. Oluşturduğumuz kriz masasında detaylı ve istihbari bir çalışma yürüttük. Ne yapacağımızı kararlaştırdık. Bu süreçten sonra korsanla müzakerelere başladık. Bu sırada havaalanı trafiğini kapattık. Müzakereler sırasında oluşturulan güvenle, önce kadın, çocuk ve yaşlıları almak istediğimizi belirttik.

Güvenlik güçlerimiz de tahliye sırasında gerekli tertibatı aldılar. Yolcuların tamamının boşaltılmasının ardından süratli bir şekilde korsan etkisiz hale getirildi. Yolculardan hiçbiri zarar görmedi ve başarılı bir operasyon gerçekleştirildi. Güvenlik güçlerimiz kendilerine duyulan güveni bir kez daha teyit etti. Herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Korsanın üzerinde bomba yoktu. Alkollü olduğu konusunda herhangi bir bulguya ulaşamadık.

Şu anda gözaltında ve adli makamlarımız gerekli işlemleri yapacaktır. Örgütsel bağlantısıyla ilgili şu anda bir bulgu yok ama bunlar incelenecektir. Korsanın el çantasında bazı elektronik eşyalar vardı. Zor kullanmak zorundaydık. Kendiliğinden teslim olmadan ikna etmek zorundaydık, bir boğuşma sonucunda silah kullanmaya gerek kalmadan etkisiz hale getirildi. Korsanın nisbi bir yarası var."


TRAFİĞE AÇILDI

Operasyonun ardından Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yeniden trafiğe açıldı.