Gezi Parkı eylemlerinde yaralanan ve 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan protestolarında kan döküldü! 
İstanbul'daki eylemlerde mahalleli ile eylemciler karşı karşıya geldi, iddialara göre bir genç öldürüldü. 

Bu arada Tunceli'deki gösterilerde de biber gazından etkilenen bir polis memuru, kalp krizi geçirerek şehit oldu. 

Öte yandan Mersin ve İzmir'deki olaylarda da göstericiler ile polis yine karşı karşıya geldi.

İstanbul Kurtuluş Kulaksız Mahallesi'nde protesto eylemleri sırasında mahalleli ile eylemciler arasında çıkan tartışma kısa sürede büyüdü.
 
Polisin iddiasına göre olaylarda Burak Karamanoğlu adlı mahalleli, göstericiler tarafından açılan ateşte öldü. İki kişi de yaralandı.


ANKARA'DA EYLEMİN ADRESİ YİNE GÜVENPARK OLDU 
 
Ankara'da Güvenpark'ta toplanan grup, Atatürk ile Gazi Mustafa Kemal Bulvarını trafiğe kapattı.
 
Polis, gruba dağılıp yolu trafiğe açmaları konusunda uyarılarda bulundu.
 
Ankara Barosu avukatları cübbelerini giyip, ellerinde ekmek ve Berkin'in fotoğraflarıyla Adliye'den Kızılay'a kadar yürüdü.
 
Polisin uyarısına rağmen dağılmayan gruba, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi. Grup, müdahalenin ardından ara sokaklara dağıldı.
 
Dağılan gruplar ilerleyen saatlerde yeniden bir araya geldi. Akşam saatlerinde ise gerginlik, Tunalı Hilmi ve Kenndy Caddesi'nde devam etti. Gecenin ilerleyen saatlerinde grup dağılırken kurulan barikatlar polis tarafından kaldırıldı. Dikmen, Cebeci ve Yüzüncüyıl
 
Kentte gün boyu yaşanan olaylarda 10 kişi yaralandı. Yapılan açıklamada 73 kişinin de gözaltına alındığı bildirildi.

İZMİR'DE MÜDAHALE
 
KESK, DİSK, TMMOB, bazı siyasi parti ile sivil toplum kuruluşu üyeleri, Berkin Elvan'ı anmak için Konak Meydanı eski Sümerbank binası önünde toplandı.
 
CHP İzmir Milletvekilleri Birgül Ayman Güler, Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katıldığı eylemde, Berkin Elvan'ın posterlerini taşıyan grup, İstanbul'da düzenlenen cenaze töreni nedeniyle saygı duruşunda bulundu.
 
Disk Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı'nın açıklamanın ardından CHP'li milletvekilleri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun da aralarında bulunduğu kişiler alandan ayrılacakları sırada, oturma eylemi yapmak için İzmir Valiliği ve tarihi Saat Kulesi'nin bulunduğu alana yürüyüşe geçen grubu polis durdurdu.

Geçişe izin vermeyen polis, dağılmaları yönünde ikazlarına uymayan gruba TOMA'lardan tazyikli su sıkarak müdahale etti.
 
Müdahaleye grubun da taş ve sopalarla karşılık vermesi üzerine, polis biber gazı da kullandı.
 
Gazdan çok sayıda kişinin etkilendiği gözlenirken, bazı kişiler ise korunmak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin meydandaki hizmet binasına sığındı.
 
Müdahaleyi engellemek amacıyla TOMA'lar ile grup arasına giren bazı CHP milletvekilleri de tazyikli su ve biber gazından etkilendi.
 
Milletvekilleri, eylemci grup temsilcileri ve polis müdürleri arasındaki görüşmelerin ardından grubun tarihi Saat Kulesi önünde oturma eylemi yapmasına izin verildi.
 
Berkin Elvan'ın İstanbul'daki cenazesinin ardından, Gündoğdu Meydanı'nda anma etkinliği düzenlendi.
 
Grup daha sonra Cumhuriyet Meydanı'na yürümek istedi ancak polis izin vermedi. Kalabalığa, TOMA'larla müdahale edildi, göstericiler ise polise taşla karşılık verdi. Kordon, Talatpaşa başta olmak üzere çeşitli semtlerdeki gerginlik sürüyor.

TUNCELİ
 
Tunceli'de Moğultay Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde buluşan lise öğrencileri, "Berkin Elvan Ölümsüzdür" yazılı pankart açarak Seyit Rıza Parkı'na kadar yürüdü.
 
Öğrencilere, bazı vatandaşlar da destek verdi. Elvan'ın fotoğrafı önünde mum yakıp karanfil bırakan öğrenciler, bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Öğrenciler, basın açıklamasının ardından dağıldı.
 
Akşam saatlerindeki protestolarda ise gerginlik yaşandı. Moğultay Mahallesi Sanat Sokağı'nda bir araya gelen grup, Cumhuriyet Caddesi'nden Seyit Rıza Meydanı'na kadar yürüdü. Oradan yeniden Cumhuriyet Caddesi'ne dönen grup, bir süre oturma eylemi yaptı.
 
Ardından yolu çift taraflı, barikatlar kurarak trafiğe kapatan yaklaşık 3 bin kişilik grup Şehit Nahit Bulut polis Merkezi'ne doğru yürüyüşe geçti. Grup arasında bulunanlar, polis merkezini taş yağmuruna tutup, önlem için bekletilen TOMA ve zırhlı araçlara da molotof kokteyli attı. Polis, saldırganlara tazyikli su ve gaz bombası ile müdahalede bulundu. Yaşanan arbedede cadde savaş alanına dönerken, çevre atılan gaz bombasının dumanları altında kaldı.




SİVAS
 
Sivas'ta ise Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) öğrencisi bir grup, Berkin Elvan için yürüyüş yaptı.
 
CÜ Merkezi Kafeterya önünden kampüsteki otobüs duraklarına kadar yürüyen grup, halk otobüsleriyle kent merkezine geldi.
 
Üniversite öğrencileri, Cumhuriyet Meydanı'nda Elvan için yapılan basın açıklamasına destek verdi.
 
Meydanda toplanan grup adına açıklama yapan Sivas Demokrasi Platformu Sözcüsü Adnan Yılmaz, Berkin Elvan'ın ölümünün herkesi yasa boğduğunu belirtti.
 
Açıklamanın ardından bir süre oturma eylemi yapan grup, daha sonra dağıldı.

MALATYA
 
CHP Gençlik Kolları Başkanlığı'nca basın açıklaması yapıldı.
 
Emekliler Parkı'nda toplanan grup adına basın açıklaması yapan CHP Malatya Gençlik Kolları Başkanı Barış Yıldız, Türkiye'nin dün sabah 15 yaşındaki bir çocuğun acısıyla uyandığını belirterek, "Berkin'in o gün tek amacı, ekmek almaktı. Berkin, 269 günlük mücadelesinde 45 kilodan 16 kiloya düştü. Berkin erirken Türkiye'nin de umutları eridi" diye konuştu. Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.
 
EDİRNE
 
Belediye önünde toplanan, Berkin Elvan'ın posterlerini taşıyan bir grup, slogan atarak Saraçlar Caddesi'ne geldi.
 
Burada grup adına açıklama yapan DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Arif Kuday, 269 gün hastanede tedavi gören ve daha sonra ölen Berkin Elvan'ı uğurlamak için bir araya geldiklerini belirtti.
 
Türkiye halkının Berkin'in emeğine ve umuduna sahip çıkacağını ifade eden Kuday, ''Gün, onurumuza Berkin'imize sahip çıkma günüdür. Bu nedenle tüm Türkiye halkını Berkin'in cenazesini omuzlamaya, cenaze saatinde bulunduğu her yerde onun anısını ve mücadelesini yaşatmaya, katillerinden hesap sormaya çağırıyoruz'' dedi. Konuşmanın ardından bir dakika saygı duruşunda bulunan grup, olaysız dağıldı.
 




ARDAHAN
 
Milli Egemenlik Parkı'nda toplanan ve aralarında CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, CHP Parti Meclis Üyesi Faruk Demir, CHP Ardahan İl Başkanı İlimdar Senem'in de bulunduğu grup, slogan attıktan sonra kısa süreliğine oturma eylemi yaptı.
 
Burada yere bir ekmek koyan grup adına açıklama yapan Öğüt, bir şehit daha kaybettiklerini ifade ederek, "Türkiye'deki her ev Berkin için ağlıyor şu anda, üzülüyor. Bu bir simge oldu. Bu çocuğun tek kabahati evine bu ekmeği alıp gitmesiydi. Biz bugün insanlarımızın acısını paylaşıyoruz. Bunun için buradayız" dedi. Grup, açıklamanın ardından slogan atarak dağıldı.
 
ŞANLIURFA
 
Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplanan aralarında BDP, HDP ve KESK'e bağlık sendikaların bulunduğu grup, üzerinde Berkin Elvan'ın fotoğrafları bulunan pankartlar açıp, sloganlar attı.
 
Eğitim-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Keklik, grup adına yaptığı açıklamada tedavisi boyunca Türkiye bir çok insanın üzerine titrediği, her ailenin umutla iyi haberlerini beklediği Berkin Elvan’ın ölüm haberinin tüm ülkeyi derinden üzdüğünü söyledi.
 
Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirilen kitlesel protestolar, boykotlar ve eylemlerle bütün insanların Berkin’e sahip çıktığını aktaran Keklik, "Gezi direnişi sürecinde gençlerimiz henüz 20’li yaşlarda toprağa düşerken, henüz 15 yaşında olan Berkin Elvan, 15 Haziran 2013 tarihinde Başbakan’ın 'kahraman' polisinin attığı bir gaz bombası ile yaralanmıştır. Berkin tam 269 gün, umutla ve inatla yoğun bakımda yaşam mücadelesi vermiş ancak gencecik bedeni bu mücadeleyi daha fazla sürdürememiştir" diye konuştu.
 
Açıklamanın ardından grup, 5 dakikalık oturma eylemi yaptı. Bu arada Siverek ilçesinde de Hürriyet Mahallesi'nde toplanan bir başka grup da Berkin'in ölümünü protesto etti.
 
GAZİANTEP





Berkin Elvan için Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep Şubesi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.
 
Elvan için yaptırılan Türk bayrağına sarılı tabut, tören için cemevinin bahçesine getirildi. Burada yapılan konuşmalar sırasında slogan atıldı.
 
Konuşmaların ardından Elvan'ın gıyabi cenaze namazı kılındı, dua edildi.
 
Namaz sonrası omuzlarda taşınan tabut, derneğe ait cenaze aracına konuldu. Törene katılanlar daha sonra cemevine yakın sokaklarda slogan atarak yürüdü. Zaman zaman polisle bazı eylemci gençler arasında gerginliğin yaşandığı yürüyüşü cemevi önünde bitiren vatandaşlar, olaysız şekilde dağıldı.
 
KONYA
 
Selçuk Üniversite yerleşkesinin yakınındaki Bosna Hersek Mahallesi'nde toplanan bir grup öğrenci, üzerinde "Berkin Elvan ölümsüzdür, Uçurtman bizlere emanettir kardeşim" gibi yazıların bulunduğu pankartlarla protesto eylemi yaptı, slogan attı. 
 
Ayrıca, Tekirdağ, Düzce ve Bursa'da da protesto eylemleri ve basın açıklamaları yapıldı. Bu 3 kentte de gösteriler olaysız sona erdi.
 
DENİZLİ
 
Sosyal medya üzerinden yapılan çağrı üzerine PAÜ kampüsünde bir araya gelen grup, Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle yürüyüş yaptı. Berkin Elvan'ın fotoğraflarını taşıyan ve slogan atan grubun yürüyüşü kampüs dışında devam ettirmek istemesine polis izin vermedi.
 
Uyarılara uymayan gruba, TOMA ve panzerden tazyikli suyla müdahalede bulunan polis, 40 kişiyi de gözaltına alındı.
 
MANİSA
 
Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle Manisa Manolya Meydanı'nda bir araya gelen bazı sendika ve sivil toplum örgütü üyeleri, oturma eylemi yaptı.
 
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Manisa Şube Başkanı Taner Demir, grup adına yaptığı açıklamada, sorumluların yargılanmasını istedi. Ellerinde dövizler taşıyan ve bir süre slogan atarak oturma eylemini sürdüren grup daha sonra dağıldı.