FETÖ/PDY cuntasının halka kurşun sıktığı 15 Temmuz gecesinin belki de en dikkat çeken görüntüsü, İstanbul Boğaziçi Köprü- sü'nde kaydedildi. Darbe girişiminin ilk adımının da atıldığı köprüde, tankların karşısına ilk dikilen bir kadın oldu. Köprüyü trafiğe kapatan askerleri ikna etmeye çalışan, havaya ateş açıp kendisini engelleyen cuntacılara uzun süre direnen, yaralılara yardım etmek isterken de vurulan Safiye Bayat, tedavi gördüğü hastanede Habertürk'e konuştu.
'NASIL KAPATIRLAR KÖPRÜMÜ?'
Darbe girişimini öğrenir öğrenmez abdest alıp Çengelköy'deki evinden çıkarak köprüye koştuğunu söyleyen 2 çocuk annesi Bayat, o anları şöyle anlattı: "Televizyonu açtığımda köprünün kapatıldığını gördüm. Sırt çantama kimlik kartlarımı, birkaç ilaç ve bandaj aldım. 'Ne oluyor? Nasıl kapatırlar benim köprümü, nasıl geçit vermezler benim insanlarıma?' diye söyleniyordum. 'Erkek gitmesin, bir bayan olursa en fazla korkutabilirler' diye düşündüm kendimce. Emniyet müdürü, ben 'Geçeceğim' deyince 'Geçsin' dedi. Bayrağımı gördüm, 2 çocuk tutuyor. 'Abla gitme, askerler 'Vururuz' diyorlar.' 'Benim askerim beni nasıl vuruyormuş?' dedim. 'Gelme' diyorlar, ilerliyorum. Yaklaştım askerlere, 'Ne yapmaya çalışıyorsunuz, neden kapattınız köprüyü?' dedim. Sürekli tehditler savuruyorlar, itip kakıyorlar.
'GİT, SENİ VURURUZ'
Komutan, 'Git, seni vururuz' dedi. Bir asker havaya ateş açtı, çok şükür bir şey olmadı. 'Sizden korkmuyorum' dedim. 'Teçhizatınız bitecek, o zaman görüşeceğiz' dedim. Geri döndüm, yaralılara yardım ederken kurşunlar nasip oldu. İman varsa imkân vardır, imanı olan hiçbir şeyden korkmaz. Milletin gücüne her zaman inandım, Allah bizi yalnız bırakmadı."