İntihar için Boğaz Köprüsü’ne çıkan Erol Çetin’e ‘atla’ dedikleri için ‘intihara teşvik’ suçundan gözaltına alınan iki kadın adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Müzakereci polis “atla diyen kadınları ben yakalattım” dedi.

Boğaziçi Köprüsü’nde önceki gün sabah saatlerinde köprü korkuluklarına çıkan Erol Çetin intihar etmek istedi. Olay yerine gelen müzakereci polis 45 dakika boyunca Çetin’i ikna etmek için uğraştı. Ama iddialara göre olay yerinden minibüsle geçen iki kadının ‘atla’ diye bağırması üzerine Çetin atladı. Müzakereci polisin yaşananları ifadesinde şöyle anlattığı öğrenildi;

KÖPRÜDEN İNMEK ÜZEREYDİ

“Konuşma sırasında sık sık borcu olduğunu söylüyordu ben de ‘benim de borcum var ne yapayım ben de kendi kafama mı sıkayım. İntihar çözüm değil bak çocukların var’ diye konuştum. Tam ikna olmuş köprüden inmek üzereyken o sırada köprüden geçen iki kadın bir anda, “Senin yüzünden trafikte saatlerdir bekliyoruz. Atlayacaksan atladiye bağırarak küfür etti.

PLAKASINI VERDİM

Bunun üzerine Çetin, ‘atla ha’ diyerek kendisini bir anda boşluğa bıraktı. Hemen köprüdeki trafik polislerini arayarak aracın plakasını verdim. Onlar da iki kadını durdurarak gözaltına aldı.”

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERSBET BIRAKILDILAR
 
Olayın ardından Hülya U. ve Merve Ö., ‘intihara teşvik’ suçundan gözaltına alındı. Cumhuriyet Savcısı İsmail Göktürk tarafından ifadesi alınan şüpheliler “İntihara teşvik etmek” suçundan tutuklanma talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Kadınların suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi. Nöbetçi 6. Sulh Ceza Hakimliği’nce sorgulanan iki kadın adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.