İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terör ve İstihbarat Şubesi ekipleri, yasa dışı sol terör örgütü DHKPC'ye yönelik geniş çaplı operasyonlar düzenledi. Örgütün Okmeydanı'nda hücre evine yapılan baskında, özel yöntemlerle şifreli olarak yurt dışından gönderilmiş olan kanlı eylem talimatları çıktı. Özel bilgisayar programları sayesinde deşifre edilen kanlı eylem talimatları tüyler ürpertecek cinsten. İşte kanlı planın talimatı: 

KANLI EYLEM YAPIN 

- "Bir minibüsü çevik kuvvet otobüsü haline getirin. İçine polis üniformalı örgüt militanlarını yerleştirip karakol basın." 
- "Acil adamlarımıza motor kullanmayı öğretin. Bu işte yetenekli kişiler ve yaygın hücreler oluşturmalıyız. Örnek olarak yunus polis kıyafetiyle motorla çevik kuvvete yaklaşıp el bombalı makineli silahla eylem yapılıp uzaklaşılabilir."  

BAYILTIP BOMBA ZULALAYIN

- "Polis rolünde durdurulan ekip araçlarındaki polisleri bayıltıp silah, telsiz ve telefonlarını aldıktan sonra araca uzaktan kumandalı bomba zulalayabilirsek muhtemelen soyulduklarını düşünecek ve telefon ve telsizle haber vereyemecekleri için doğruca karakollarına gidecektir. Karakola aracı soktuktan sonra imha edebiliriz. Belkide ekip çağırabilirler gelenler de imha edilebilir." 

İLK HEDEF TÜSİAD BİNASI

Talimatta örgüt yöneticilerinin Amerikan hedeflerinin dışında özellikle TÜSİAD'ın da hedef alınması talimatını verdiği öğrenildi. Örgüt talimatlarında, "TÜSİAD Genel Kurul baskını. Hem provokatif yönü somut hem de polis, asker her zaman bulunur. Ama bizim canımız olduğu gibi TÜSİAD'cılarında ikinci bir canı yok. Belki de bomba ihbarı almış gerçekçi sayıda polis ve bir Alman kurdu bizi kurula sokabilir. Bu yerlere girebilmek için Özel Harekatçı gibi girip hedeflere bomba yerleştirip katliam gerçekleştirilebilir."

FACİAYA KIL PAYI

Polis örgütün kanlı eylem talimatını deşifre ettikten sonra, İstanbul Anadolu Adliyesi'nde polis üniformasıyla keşif yapan DHKP-C örgüt üyesi Cemil K.'yı yakaladı. Başka bir örgüt militanı da çalıntı otomobille adliyenin fotoğraflarını çekerken yakalandı.