Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesi yakınlarındaki maden ocağında galeriyi su basması sonucu mahsur kalan işçilerden 8’i kurtarılırken, 20 işçinin kurtarılması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesi yakınlarında bulunan özel bir maden ocağında saat 13.00 sıralarında galeriyi su basması sonucu işçiler mahsur kaldı.  Karaman  ve çevre illerden çok sayıda kurtarma ekibi maden ocağının bulunduğu bölgeye hareket etti. Maden ocağında ise su tahliye çalışmalarına başlandı.


Karaman Valisi Murat Koca, çalışma esnasında saat 13.00’ten sonra su baskını meydana geldiğini belirterek, “20 işçimiz şu anda yer altında mahsur. Suyun galeriyi işgal etmesi sonucu meydana  geldi. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Çevrede maden birden fazla olduğu için diğer madenlerden yardım alınarak biriken suyun tahliyesine devam ediliyor. İnşallah arkadaşlarımız sağ salim kurtulur” dedi.

 

70 kişi arama kurtarma çalışmalarına başladı


Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, Karaman'da maden işçilerinin mahsur kaldığı ocağa giderek arama ve kurtarma operasyonunu yönetecek.
     
Alınan bilgiye göre, AFAD maden kazasının ardından ilk ihbarla birlikte Konya ve Karaman'daki ekiplerini bölgeye sevk etti. AFAD ve AFAD'ın yönlendirdiği ekiplerle birlikte yaklaşık 70 kişi madende arama ve kurtarma çalışmalarına başladı.


 

Bakanlar Karaman'a gidiyor


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan kaza yaşanan maden ocağına gidecek. Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, Yıldız ve Elvan, maden kazası haberinin alınmasının ardından uçakla Konya'ya hareket edecek. Bakanlar daha sonra kara yoluyla  Karaman Ermenek'te bulunan maden ocağına geçerek incelemelerde bulunacak.

Has Şekerler Madencilik Enerji Nakliyat İnşaat şirketinin geçtiğimiz 25 Haziran’daki ticaret sicil kayıtlarına gören şirketin tek hissedarının Saffet Uyar olduğu bilgisi yer alıyor.


 

CHP de heyet gönderecek


CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu başkanlığında bir heyetin, işçilerin mahsur kaldığı Ermenek'e gitmek üzere görevlendirildiğini bildirdi.

 

Cumhurbaşkanı, Karaman Valisi'ni aradı


Cumhurbaşkanı Erdoğan,   Karaman Valisi Murat Koca'yı arayarak olayla ilgili bilgi aldı ve mahsur kalan işçilerin kurtarılması için tüm imkanların seferber edilmesini istedi.