KOBANİ'de son duruma ilişkin gelen haberlere göre, koalisyon güçlerinin IŞİD'e karşı düzenlediği hava saldırıları şiddetlendi.  

Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın Kobani tarafına IŞİD'in havan saldırıları şiddetli bir şekilde devam ediyor. Havan mermilerinin sekizi Türkiye tarafına düştü. IŞİD'in saldırılarını artırması üzerine koalisyon uçakları sınır kapısının Kobani tarafını bombaladı.

PYD'nin ilan ettiği Kobani (Aynul Arap) Kantonu Dış İlişkiler Sorumlularından İdris Nehsan'ın verdiği bilgiye göre koalisyon uçakları Kobani'nin doğusundaki Asayiş binasının yakınlarını havadan bombaladı. Nehsan, akşam saatlerinde Mürşitpınar'dan da duyulan şiddetli patlamanın ise IŞİD'in araçlı intihar saldırısı olduğunu söyledi.

30'DAN FAZLA HAVAN TOPU ATILDI

IŞİD güçlerinin Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın Kobani (Aynul Arab) tarafına havan saldırıları sürüyor. Öğle saatlerinin ardından sınır kapısının karşısında bulunan bölgeye üst üste havan topu mermileri düştü. Saldırıların başlamasından bu yana kent merkezine ve Mürşitpınar Sınır Kapısı'na 30'dan fazla havan topu mermisi atıldı.

Havan topu mermilerinden sekizi sınırın Türkiye tarafına düştü. Boş bir alana düşen havan topu mermileri herhangi bir yaralanmaya ve can kaybına sebep olmadı. Ancak havan topu mermilerinin dördü Türk tanklarının bulunduğu bölgeye çok yakın bir alana düştü.

Kobani'ye düşen havan topu mermileri ise sınır kapısının karşısına ve kent merkezine düştü. Havan saldırıları sonrası Kobani kent merkezinden ve güneyinden dumanlar yükseliyor.
Meydana gelen patlamaların ardından sınırın Türkiye tarafında da askeri hareketlilik gözlendi. Türk tankları sınır hattında devriye geçişlerini sürdürüyor.

kobani-suruc-aksamustu-burhan-main.jpgSınırın Türkiye tarafındakiler Kobani'deki bombardımanı izliyor

ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENDİ


IŞİD, havan saldırıları sonrası Mürsitpınar Sınır Kapısı'na saldırı düzenledi. Kobani kent merkezinin doğusunda merkeze yakın bir konumda bulunan Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın olduğu bölgede çatışmalar şiddetlendi. Güneybatıda ise Halep yolunda çatışmalar zaman zaman devam ediyor.

IŞİD SALDIRILARI ARTTIRINCA...

Sabah saatlerinde sadece keşif uçuşu yapan koalisyona bağlı uçaklar öğleden sonra ise IŞİD'in saldırılarını artırması üzerine Mürşitpınar Sınırı Kapısı'nda bulunan Türkiye Toprak Mahsulleri Ofisi'nin Kobani tarafındaki bölgeyi bombaladı. Koalisyon uçakları söz konusu bölgedeki IŞİD mevzilerine iki saldırı gerçekleştirdi.

KOBANİ'NİN YÜZDE 25'İ IŞİD'İN ELİNDE 

PYD'nin ilan ettiği Kobani (Aynul Arap) Kantonu Dış İlişkiler Sorumlusu İbrahim Kurdo, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada son iki gündür IŞİD'in Mıştenur Tepesi ve Kani Arap Mahallesi civarından 100'e yakın havan topu mermisi atışı yaptığını söylemişti.
Kurdo, "Ancak bu atışlar maddi hasarın dışında herhangi bir zarar vermedi. Bu bir savaştır. Doğudan zaman zaman saldırıyorlar, fakat biz saldırılarını kırıyoruz. IŞİD Kobani'de ilerleyemez" dedi.
IŞİD'in Kobani'nin doğu bölgesinin yüzde 25'lik bir bölümünde olduğunu vurgulayan Kurdo,koalisyon uçaklarının bombardımanının devam etmesini istediklerini söyledi.