Peşmergeleri bekleyen Kobani'de çatışmalar tüm hızıyla sürüyor. Koalisyon uçakları, Peşmergelerin geçişini kolaylaştırmak için IŞİD mevzilerini bombaladı.
IŞİD güçleri ise Mürşitpınar sınırkapısına yakın bölgede saldırılarını yoğunlaştırdı. 

Kobani'de Kürt güçler ile Irak Şam İslam Devleti IŞİD arasında haftalardır devam eden çatışmalar Türk sınır kapısının bulunduğu bölgede yoğunlaştı. Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın Kobani tarafını ele geçirmek isteyen IŞİD, Kürt grupların kontrolündeki bölgeye ağır silahlarla saldırdı. Kürt güçler saldırıyı püskürttü.

ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları da Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarındaki IŞİD mevzilerini bombaladı. Bombalamalar Suruç sınırından da, net bir şekilde görüldü.

ÖSO'YA BAĞLI GRUP KOBANİ'YE GEÇTİ

Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı askeri bir grup, 8 adet pikap türü araçla Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan Kobani’ye geçti. Peşmergelerin tamamının bugün Kobani'de olması bekleniyor.

Kobani’ye geçen ÖSO grubuna dair YPG’nin önümüzdeki saatlerde açıklama yapması bekleniyor. Öte yandan hava yoluyla gelen 85 kişilik peşmerge gücü de sınır kapısında bekletilirken, karayoluyla silahlarıyla birlikte gelen 65 kişilik peşmerge gücünün de Suruç’a gelmesi bekleniyor. Peşmergelerin de silahlarıyla birlikte bugün geçmesi bekleniyor.