Geçen perşembe günü Barak Mahallesi’nde IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırısını protesto eden gruplar ile karşıt görüşlü gruplar karşılaşınca çatışma çıktı. Grupların karşılıklı olarak silahlarını ateşlediği olayda, kim tarafından kullanıldığı bilinmeyen bir tabancadan çıkan kurşun 1 çocuk sahibi Alıcı çiftinin evlerinin camından içeri girdi ve yalnız başına sofrada yemek yiyen Sevgi Alıcı’ya isabet etti. Komşuları tarafından hastaneye götürülen Sevgi Alıcı, doktorların çabasına karşın kurtarılamadı. Dün öğle namazından sonra toprağa verilen Sevgi Alıcı için babasının Batıkent Mahallesi’ndeki evinde taziyeler kabul edilmeye başlandı. 9 gün sonra 1 yaşına girecek kızı Ecrin’e sarılarak eşinin ölümünün acısını yaşayan Mehmet Alıcı’yı yakınları teselli etmeye çalıştı.

Yakınlarının doldurduğu taziye evine öğle saatlerinde İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Arslan da geldi ve Mehmet Alıcı ile yakınları başsağlığı dileğinde bulundu. Sevgi Alıcı’nın hayatını kaybettiği protesto gösterileri sırasında Alıcı ailesinin komşusu Kemal çiçek, olay anını şu şekilde anlattı:

"Vatan Mahallesi tarafından gelen karşıt görüşlü gruplar bizim evin yakınında birbirine ateş açmaya başladı. Bu sırada evimizin yakınındaki 25 Aralık Polis Merkezi’ne doğru da tabanca, tüfek ve uzun namlulu silahlar ile ateş etmeye başladı. Silahlardan çıkan mermiler bizim evin duvar ve camlarına isabet etti. Ben o sırada annem ve kardeşlerimi evin içine koydum. Bir süre sonra üst kat komşumuz olan Sevgi’nin camdan içeri giren kurşunla yaralandığı ve kanlar içinde yattığını gördük. Sevgi’yi kendi imkanlarımız ile hastaneye götürdük ancak kurtarılamadı."

FATMA ŞAHİN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde rastgele ateş açılması sonucu hayatını kaybeden Sevgi Balcı'nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Sevgi Balcı'nın kayınvalidesi Gülseren Balcı ile konuşan Şahin gözyaşı döktü