CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nin Kırtık Mahallesi yaylasının yıllardan bu yana çözülemeyen elektrik sorununu ve yaylada üretilen organik ürünlerin pazarlama sorunlarını TBMM gündemine taşıdı. 

Ahmet Akın yaptığı açıklamada “Kırtıklı hemşerilerimiz yılın 8-9 ayını yaylada geçiriyorlar. Orada üretim yapıyorlar. Kırsal turizm ile uğraşıyorlar. Ama elektrikleri yok. Projesi hazırlanmış, bugün yarın denilmiş, oyalanmış. Hatta AKP’li politikacılar, belediye başkanları yaylaya kadar gelmişler. Söz vermişler. Elektrik idaresinin önünde Kırtık yaylasına elektrik çekilene kadar yatacağını söyleyenlerden aradan yıllar geçmesine rağmen ses seda yok. İçinde yaşadığımız yüzyılda bir yerleşim yerinin elektrikten mahrum bırakılmış olması kabul edilemez. Bu konunun peşini bırakmayacağım. Kırtık yaylasına elektrik götürülene kadar her fırsatta ve her platformda konuyu gündeme getirmeye, verilen sözleri hatırlatmaya devam edeceğim” dedi.
Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın’ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlandırması istemiyle verdiği soru önergesi şu şekilde;
“1- Balıkesir Burhaniye ilçemiz Kırtık mahallemizde yaşayanlar yılın 8-9 ayını yaylalarındaki evlerinde geçirmektedirler. Projesi yıllar önce hazırlanıp tamamlanmasına rağmen Kırtık yaylasına bugüne kadar elektrik götürülmeyişinin nedeni nedir? 
2- Burhaniye Kırtık Mahallemizin yaylasına elektrik ne zaman verilecektir?”
Ahmet Akın’ın Balıkesir’de Kırtık ve diğer yerlerde yapılan organik tarım üretimi ile ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlandırması istemiyle vermiş olduğu diğer soru önergesi ise şöyle;
“1- Balıkesir merkez ve ilçelerinde organik tarımın geliştirilmesi için hangi çalışmalar yapılmaktadır?
2- Balıkesir merkez ve ilçelerinde organik ürünlerin pazarlanmasında yaşanan sorunların çözümü için bir çalışmanız var mıdır? Organik ürünlerin özel olarak düzenlenmiş pazar yerlerinde satılmasını sağlamak üzere belediyeler nezdinde girişimleriniz var mıdır?
3- Balıkesir’de ilçeler ve ürünler bazında organik tarım yapılan alan miktarı ile üretici sayısı nedir?
4- Organik tarım için Balıkesir’de bugüne kadar üreticilere hangi destekler sağlanmıştır?”