İki şüplenin yakalandığı evdeki aramada, bomba yapımında kullanılan malzemelerle örgütsel dokümanın yanısıra dijital verilerin ele geçirildiği belirtildi. Tutuklanan zanlıların İzmir'de iki bombalı eylem düzenlemek için hazırlık yaptıkları ileri sürüldü.



İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, TKİP üyesi biri kadın iki kişinin kentte bulunduğu yönünde ihbar aldı. Çalışma başlatan polis, İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan O.K. ile hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan kadın şüpheli E.D.'nin izine ulaştı. Polis, bornova'daki eve operasyon düzenledi. Operasyonda, polise sahte kimlik gösteren iki şüpheli yakalanıp gözaltına alındı. Zanlıların kaldığı evde yapılan aramada ise bomba yapımında kullanılan malzemeler, dijital veriler ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Bombalı eylem hazırlığı iddiası
Poliste susma hakkını kullanan ve sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan iki şüphelinin İzmir'de iki bombalı saldırı planladıkları ileri sürüldü. Evde ele geçirilen dijital verilerin ise incelenmesine devam ettiği, bombalı saldırıların hangi noktalara düzenlenmesinin planlandığının da bu veriler içinde olabileceği öğrenildi.