Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, 34 yaşındaki Veysel İşbilir ile 32 yaşındaki Mehmet Reşit İşbilir ölümüyle sonuçlanan olaylara ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.


       Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Pkk üyelerine ait olan mezarlıkların saldıraya uğradığını protesto eden grupla polis arasında çıkan olaylarda iki kişi hayatını kaybetti.Pkk üyelerine ait olan mezarların tahrip edilmesini protesto eden grupla polisler arasında çıkan olaylarda, silahla vurulduğu iddia edilen amva ve yeğen olan Veysel ve Reşat İ. isimli vatandaşlar, kaldırıldıkları Yüksekova Devlet Hastanesi'nde hayatlarını kaybettiler. Ölüm nedenlerinin otopsi ile belirleneceği öğrenildi.


       Olaylardan iki gün sonra Hakkari Emniyet Müdürlüğü'nün, çıkan olaylarla ilgili paylaştığı videolar akıllarda soru işareti yarattı. Videolarda yüzü maskeli ve bereli iki kişi ellerinde silahlarla rastgele polislere ve vatandaşlara ateş ediyorlar. Yüzü maskeli kişinin açtığı ateş sonucunda bir kişinin yere yığıldığı görünüyor. Olay ile ilgi soruşturmalar devam ediyor.