Suriye'nin DAEŞ kontrolündeki bölgeden ateşlenen 2 roketin Kilis'e düştüğü bildirildi. Görgü tanıkları, art arda 3 patlama sesi geldiğini ileri sürerken, güvenlik güçleri ise seslerin geldiği bölgeye hareket ederek, roketin isabet aldığı bölgeleri tespit etmeye çalışıyor. Güvenlik güçleri ile birlikte patlamanın meydana geldiği bölgelere çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibinin de sevk edildiği bildirildi. 

ROKETLER BOŞ ARAZİ VE BİR EVE İSABET ETTİ
Kilis'e atılan 2 roketten birinin boş bir araziye, diğerinin ise 2 katlı bir evin çatısına isabet ettiği bildirildi.
Bugün öğlen saatlerinde Suriye'nin DAEŞ kontrolündeki bölgesinden atılan 2 roketten biri Kilis'teki boş bir araziye, diğeri ise iki katlı bir evin üzerine isabet etti. Evde büyük çapta hasar meydana gelirken, ilk belirlemelere göre ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.
Roketlerin düştüğü bölgede geniş güvenlik tedbiri alan polis, roket parçalarını inceliyor. 


"ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ" İLANI
Kilis Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Suriye sınırında güvenlik durumunu desteklemek ayrıca vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak, olası tehdit ve tehlikeleri bertaraf etmek üzere bazı bölgelerin 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Şehit Astsubay Yalçın Nane Hudut Karakolunun geri bölgesi ile Öncü Hudut Karakolunun geri bölgesinde 06 Mayıs 2016 günü saat 08.00'den başlayıp 20 Mayıs 2016 günü saat 17.00'de bitecek şekilde 15 gün süreyle Valiliğimizce özel güvenlik bölgesi ilan edilmesine karar verilmiştir" denildi.