Vatan yazarı Murat Çelik bugünkü köşesinde Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyi yazdı. İşte o bölümler:
 
*Sayın Kılıçdaroğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu tercihinizi açıklamanızla birlikte farklı kesimlerden olumsuz tepkiler geldi. Buna parti içinden, bazı milletvekilleriniz de dahil. Öngörmüş müydünüz bu durumu? Bekliyor muydunuz bu tepkileri?
 
- Tabii. Bunları anlayışla karşılayacağız ama zamanla, Ekmeleddin Bey’i tanıdıkça hepsi düzelecek. Tanıdıkça ne kadar değerli bir bilim insanı olduğunu, ne kadar donanımlı ve kıymetli bir insan olduğunu zamanla görecek, tanıyacak, bilecek herkes.
 
* CHP seçmeninin önüne yine ‘sol’dan uzak bir seçenek koyduğunuz, Alevi ve Kürt kökenli seçmenin de İhsanoğlu ismine sıcak bakmayacağı şeklindeki yorumlara cevabınız nedir?
 
- Başlangıçta bu tür tepkiler olabilir. Ama düşünülmesi gereken şu... Bakın, biz ne seçiyoruz? Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Cumhurbaşkanı’nın nasıl birisi olması lâzım? Aranan nitelikler meydanda. Bakın burada en önemli nokta, adayın siyasi kimliğinin öne çıkmaması lâzım. Devlet başkanı seçiyor olsak tamam ama cumhurbaşkanı adayı istiyoruz biz. Bu noktanın gözden kaçırılmaması gerekiyor.r.
 
*Ekmeleddin İhsanoğlu ismini ilk önerenin MHP Genel Başkanı Bahçeli olduğunu söyleyenler de var.
 
- Yok hayır. Bizim önerimiz. Yeni bir isim de değil aslında. Yaptığımız seri görüşmeler sırasında bir çok yerde adı geçti.
 
* Bu ismi belirlerken, iktidar partisinin adayına oy verecek kesimlerin oyunu almak gibi bir hedef ile mi hareket ettiniz?
 
- Öngörümüz tümüyle şuydu: Hem içeride hem dışarıda, toplumun büyük bir kesiminin üzerinde mutabık kalabileceği bir aday. Çünkü cumhurbaşkanı adayının toplumsal uzlaşmayla belirlenmesi gerekir. Bir partinin adayı değil, Türkiye’nin adayı olmalıdır çünkü. Gezdiğimiz pek çok yerde bu ismin bu anlayışa uygun olduğunu gördük.
 
İÇİNİZE SİNDİ Mİ?
 
* Sizin tamamen içinize sindi mi bu aday tercihi?
 
- Tabii ki. Niçin sinmesin? Son derece kaliteli, donanımlı, başarılı bir insan. Rahmetli Ecevit’ten devlet üstün hizmet madalyası almış bir isim. Ayrıca tekrar ediyorum; CHP’ye bir genel başkan seçmiyoruz ki. Türkiye Cumhuriyeti’ne bir Cumhurbaşkanı seçeceğiz.